Vatandaş, yıkılan kulelerin hesabının sorulmasını istiyor

Erzurum'da, 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için 2011'de tüm uyarılara rağmen yüzlerce ağaç kesilerek inşa edilen Avrupa'nın en yüksek kulelerinde dün meydana gelen heyelana tepki gösteren vatandaşlar, sorumluların hesap vermesini...

Google Haberlere Abone ol
Vatandaş, yıkılan kulelerin hesabının sorulmasını istiyor

Erzurum'da, 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için 2011'de tüm uyarılara rağmen yüzlerce ağaç kesilerek inşa edilen Avrupa'nın en yüksek kulelerinde dün meydana gelen heyelana tepki gösteren vatandaşlar, sorumluların hesap vermesini istedi.

Türkiye'nin ilk tek kayakla atlama kuleleri Erzurum'un modern simgelerinden biri haline gelmişti. Şehri ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği yerlerin başında gelen atlama kulelerinin yıkılması Erzurum'da üzüntüye neden oldu. Erzurumlular, 2011 yılında yapımı tamamlanan; 95 ve 125 metre uzunluğundaki kayakla atlama rampa pistleri ile izleyici tribünlerinin kullanılamaz hale gelmesinin hesabının sorulmasını istedi. 67 milyon lira harcanarak yaptırılan tesislerin yok oluşunu üzüntüyle karşıladıklarını belirten Erzurumlular, "Erzurum'un simgelerinden olan atlama kulelerinin yıkılmasının hesabını birileri vermeli. Sorumlulardan hesap sorulmalı. 67 milyon liranın hesabı mutlaka sorulmalı." şeklinde tepki gösterdi.

Sabah saatlerinde Çevre İl Müdürlüğü'nden ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden gelen uzman heyetler, heyelan meydana gelen alanda incelemelerde bulundu.

Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, heyelan nedeniyle meydana gelen yıkımla ilgili inceleme ve soruşturma başlattıklarını açıkladı. Yamlı, atlama kulelerinin zemin etüt raporları ve projeleri ile yüklenici firmanın kule ve tesis projelerinin karşılaştırılıp inceleneceğine dikkat çekerek, "Projelere bakıyoruz. Kuleler yapılmadan önce zeminde kayma var mıydı, bu projeye yansıtıldı mı yansıtılmadı mı inceliyoruz." dedi.

Ankara'dan gece saatlerinde dönen Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak da heyelan nedeniyle ağır hasar gören Atlama kulelerinde incelemelerde bulundu. Altıparmak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Memduh Ceyhan ve teknik elemanlardan bilgi aldı. Erzurum’un simgesi olan kulelerde meydana gelen kayma sonucu ortaya çıkan tablonun üzücü olduğunu söyleyen Vali Altıparmak, hareketliliğin önceden fark edilerek faaliyetlerin durdurulduğunu ve sporcuların tahliye edildiğini ifade etti. Can kaybı olmamasının teselli olduğunu belirten Vali Altıparmak, bundan sonraki süreçte ne gerekiyorsa yapılacağını da sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar