Vatandaş sahte savcıya inanmadı, polisle işbirliği yapınca zanlı yakalandı

Yapılan tüm uyarılara rağmen kendisini 'savcı, polis' gibi kamu görevlisi olarak tanıtan telefon dolandırıcıları vatandaşları mağdur ederken, Bursa'da ilginç bir olay yaşandı. Cep telefonundan arayarak kendisini 'savcı' olarak tanıtan meçhul...

Google Haberlere Abone ol
Vatandaş sahte savcıya inanmadı, polisle işbirliği yapınca zanlı yakalandı

Yapılan tüm uyarılara rağmen kendisini 'savcı, polis' gibi kamu görevlisi olarak tanıtan telefon dolandırıcıları vatandaşları mağdur ederken, Bursa'da ilginç bir olay yaşandı. Cep telefonundan arayarak kendisini 'savcı' olarak tanıtan meçhul kişiye inanır gibi yaparak polisle işbirliğine giden vatandaş, dolandırıcının yakalanmasını sağladı. Sahte savcının, telefonu sürekli açık tutması gerektiğini söylediği genç kadın, gittiği banka şubesi müdürüne 'Polisi arayın, dolandırılıyorum' yazılı not yazınca ekipler kısa sürede zanlıyı yakaladı.

S.M. isimli kadını arayan ve kendisini cumhuriyet savcısı olarak tanıtan bir kişi, "Hesabınız terör örgütünün eline geçti. Hemen bankaya gitmeniz gerekiyor. Biz bankayla irtibata geçiyoruz, size sahte para verecekler. Bu paraları vereceğimiz hesaba yatırman gerekiyor." dedi.

BANKA MÜDÜRÜNE YAZDIĞI NOTLA DOLANDIRICIYI YAKALATTI

Dolandırıcıların kendisini aradığını anlayan S.M., 23 bin lira hesabından çekeceğini belirterek, sözde savcıya inanmış gibi davranmaya başladı. Gittiği banka şubesinde direk şube müdürünün yanına giden S.M., 'Polisi arayın, dolandırılıyorum' yazılı kağıdı banka müdürüne uzattı. Banka görevlilerinin 155 Polis İmdat Hattı'nı aramasıyla harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, banka şubesi önünde dolandırılmak istenilen S.M. ile buluştu.

OPERASYON FİLM SAHNELERİNİ ARATMADI

Dolandırıcının şüphelenmemesi için polisler, telsiz ve telefonlarını kapattı. Sahte savcıyı telefonda tutmayı başaran kadınla not yazarak iletişime geçen ekipler, kağıt parçalarını para gibi keserek siyah bir poşete koydu. Sözde savcının yönlendirmesiyle kadın ve polis ekipleri, Nilüfer ilçesi Sakarya Mahallesi Güler Sokak’taki verilen adrese gitti. Sahte savcının elini kaldırmasını istediği S.M.'nin yanına parayı almak için bir kişi geldi. Yanına gelen Mahmut D. (24) isimli şahsa sahte paraları veren S.M., olay yerinden uzaklaştı. Ne olduğunu anlamayan Mahmut D. karşısında polis ekiplerini görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Kaçmaya çalışan zanlı, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Mahmut D. ifadesinde, telefonda konuştuğu sahte savcıyı tanımadığını söyledi. Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulaması tamamlanan Mahmut D. adliyeye sevk edildi. CİHAN

Yorumlar