Vatandaş Karnesi Projesi'nde hizmet kategorisinde ilk sırada yer aldı

İstanbul Üniversitesi tarafından yürütülen İstanbul Vatandaş Karnesi Projesi’nin ilk sonuçları açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Vatandaş Karnesi Projesi'nde hizmet kategorisinde ilk sırada yer aldı

İstanbul Üniversitesi tarafından yürütülen İstanbul Vatandaş Karnesi Projesi’nin ilk sonuçları açıklandı. Araştırma sonuçlarına göre Başakşehir Belediyesi, hizmet kategorisinde ilk sırada yer aldı.

Yerel düzeyde karşılaşılan kamusal hizmetlerin vatandaşlar tarafından değerlendirilmesini amaçlayan araştırma kapsamında, 7 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da 39 ilçe düzeyinde toplam 4 bin kişi ile yüz yüze anketler yapıldı. 70’i aşkın hizmet alanında vatandaşların duydukları memnuniyet düzeyi 10 üzerinden derecelendirildi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Şeker koordinatörlüğünde yürütülen projede, üniversitenin maliye bölümünden Prof. Dr. Figen Altuğ, İktisat Sosyolojisi Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Filiz Baloğlu, Ekonometri Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Sema Ulutürk Akman ve araştırma görevlisi Hakan Bektaş ile Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Bilal Şinik araştırmacı olarak yer aldı. Yerel düzeyde karşılaşılan kamusal hizmetlerden duyulan memnuniyet düzeyinin ölçüldüğü araştırmanın ilk sonuçları 10 ana başlık altında toplandı.

Alınan notların ortalamasına göre Başakşehir 10 üzerinden 7,17 puan ile ilk sırada yer aldı. Başakşehir’i Zeytinburnu ve Bahçelievler izledi. Araştırmanın ana başlıklarından toplu taşıma hizmetleri alanında sırasıyla; Zeytinburnu, Fatih ve Kağıthane gelirken, elektrik ve aydınlatma hizmetleri başlığında Üsküdar, Ataşehir ve Zeytinburnu öne çıktı. Araştırmanın diğer ana başlıklarından su ve kanalizasyon hizmetlerinde Ümraniye, Ataşehir, Bahçelievler, yol ve kaldırım hizmetlerinde Başakşehir, Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa, temizlik ve çevre sağlığı hizmetlerinde Başakşehir, Ataşehir, Küçükçekmece, park-bahçe yeşil alan hizmetlerinde Başakşehir, Zeytinburnu, Küçükçekmece, eğitim hizmetlerinde Fatih, Zeytinburnu, Kağıthane, sağlık hizmetlerinde Kartal, Bahçelievler, Gaziosmanpaşa, emniyet ve asayiş hizmetlerinde Şile, Başakşehir, Adalar ve iyi yönetişimde ise Esenler, Zeytinburnu ve Gaziosmanpaşa vatandaşlardan en yüksek puanı aldı.
CİHAN

Yorumlar