'Vatandaş için sandalye değil, sandalye vermek için vatandaş arıyoruz'

Çorum'un Alaca ilçesinde 10-16 Mayıs tarihleri arası Engelliler Haftası kapsamında Alaca Engelliler Derneği binası önünde kutlama programı gerçekleşti. Dernek binası önünde gerçekleşen kutlama programına Kaymakam Ayhan Yazgan, Belediye...

Google Haberlere Abone ol
'Vatandaş için sandalye değil, sandalye vermek için vatandaş arıyoruz'

Çorum'un Alaca ilçesinde 10-16 Mayıs tarihleri arası Engelliler Haftası kapsamında Alaca Engelliler Derneği binası önünde kutlama programı gerçekleşti.

Dernek binası önünde gerçekleşen kutlama programına Kaymakam Ayhan Yazgan, Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz ve ilçedeki diğer mülki amirler katıldı.

Kutlama programı Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağı kazasında hayatını kaybedenler için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Program çerçevesinde engelliler için şiirler okundu.

Alaca Engelliler Derneği önünde yapılan kutlama programı ile ilgili Dernek Başkanı Avukat Ahmet Görür;''Engelli ve fakir kardeşlerimizin yol ve hastane masraflarını karşılamaktayız. Her ay düzenli olarak 30 engelli ve mağdur kardeşimizin aile yarımını gıda ekmeğini karşılamaktayız. Şuana kadar 150 ye yakın akülü ve manuel sandalye dağıttık. Dağıttığımız bu sandalyeler sayesinde engelli kardeşlerimiz çarşı pazar market resmi daireler olmak üzere kendi işlerini kendileri görmeye başladı. Dernek bünyesinde yaptığımız satranç, Kur’an-ı Kerim öğretme gibi etkinliklerle engelli kardeşlerimizin engellerini bir nebze olsun unutturuyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor dedi. Beş seneden beri sadece Alaca’ya değil Yozgat’a Çorum merkez’e hatta Ankara gibi birkaç yere sandalye bağışımız oldu. Vatandaş için değil, sandalye vermek için vatandaş arıyoruz. Bütün gönüllülerin desteklerini sürdürmesini bekliyoruz Ayrıca Belediyemizden de dernek önüne engelli kardeşlerimizin oturup muhabbet etmesi kaynaşması için gölgelik yapmasını istiyoruz'' dedi.

Mehmet Akif ilkokulu 4/A sınıfında okuyan öğrencilerden Ceyda Toprakcı da, kendi aralarında topladıkları bir miktar parayı dernek Başkanı Avukat Ahmet Görür’e teslim etti. Program sonunda kutlama programına katılanlar dernek tarafından engelli arabaların tamiri için açılan tamirhaneyi gezdi.

CİHAN

Yorumlar