Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:

"(FETÖ'nün darbe girişimi) 15 Temmuz'da Türk devleti içindeki gladyo, silahlı örgüt bir gecede ezildi. Büyük olay. ABD'nin Türkiye'deki, ordu içindeki silahlı örgütlenmesi, gladyosu ezildi. ABD silahsızlandırıldı"

Google Haberlere Abone ol
Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "15 Temmuz'da Türk devleti içindeki gladyo, silahlı örgüt bir gecede ezildi. Büyük olay. ABD'nin Türkiye'deki, ordu içindeki silahlı örgütlenmesi, gladyosu ezildi. ABD silahsızlandırıldı." dedi.

Periçek, partisinin bir otelde düzenlenen Adana İl Başkanlığı 10. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Cerablus'taki Fırat Kalkanı Harekatı'nın ikinci aşamasına geçtiğini duyurduğunu, PKK, YPG köylerini ele geçirmeye başladığını belirterek, "Bu tarihi süreç, Fırat Kalkanı'ndan bir milli hükümete giden bir süreçtir. Vatan bütünleşiyor, komşularımızla batı Asya ve Avrasya ile birleşiyoruz." ifadesini kullandı.

Perinçek, yaşanan sürecin Türkiye'nin Atatürk devrimi rotasına girmesiyle devam edeceğini, Atatürk devriminin tamamlanacağını vurgulayarak, "Bu bir basit askeri harekat değil. Bir sistem değişikliği. Türkiye kabuk değiştiriyor." diye konuştu.

Vatan Partisi'nin Silivri zindanlarının duvarlarını yıkmasıyla bu sürecin başladığını işaret eden Perinçek, ondan sonra da partisinin programında da yer aldığı şekilde Fetullahçı Terör Örgütü ve çukur kazan PKK'nın, ABD planlarıyla, bu çukurlara gömüldüğünü kaydetti.

Vatan Partisi olarak komşularla iş birliğini geliştirmekten yana olduklarını vurgulayan Perinçek, "İran, Irak, Suriye ile iş birliği yapalım Kandil beyaz bayrak çekecek. Kandile beyaz bayrak çektireceğiz. İşte şimdi Kandil'e beyaz bayrak çektireceğimiz bir sürecin içindeyiz."
değerlendirmesinde bulundu.

FETÖ'nün darbe girişimi

Özellikle AK Parti döneminde FETÖ'nün devletin içine yerleştirildiğini öne süren Perinçek, 15 Temmuz'da bu örgütün ezildiğini belirtti.

Perinçek, "AKP'nin devletin içine yerleştirdiği FETÖ'yü Türkiye bir gecede ezdi. 15 Temmuz'da Türk devleti içindeki gladyo, silahlı örgüt bir gecede ezildi. Büyük olay. ABD'nin Türkiye'deki, ordu içindeki silahlı örgütlenmesi, gladyosu ezildi. ABD silahsızlandırıldı." diye konuştu.

"Türkiye ABD ile savaşıyor bugün"

Bugün TSK'nın ve Mehmetçiğin YPG köylerine girdiğini ifade eden Perinçek, şunları söyledi:

"Arkasında kim var. ABD. Türkiye ABD ile savaşıyor bugün. Türkiye, ABD ile savaşırken ordu ile uğraşmak Kuleli Askeri Lisesi'ni tasviye etmek, Mustafa Kemalleri yetiştiren Harp Akademileri'ni milli savunma üniversitesine dönüştürmeye kalkmak, bunlar Türkiye'nin vatan savaşındaki zafer özlemlerine, ihtiyacına aykırı. Hükümet mevzilerinden vatan savaşına karşı bu baltalamaların olduğunu görüyoruz. "

Türkiye Suriye ilişkileri

Perinçek, partisinin Türkiye-Suriye ilişkilerinin bir an önce düzeltilmesi için faaliyet halinde olduğunu belirtti.

Bunu kendilerinden Rusya ilişkilerinin onarılmasında olduğu gibi hükümetin de istediğini ifade eden Perinçek, "Bir Vatan Partisi heyeti, Türkiye'den çeşitli yönetim temsilcilerini de içine alarak, yakında Suriye'ye gidecektir." dedi.

CHP'ye eleştiri

Perinçek, Türkiye bir vatan savaşı yaparken, en başta PKK ve HDP olmak üzere Sözcü Gazetesi, CHP, bazı eski solcuların "Bu vatan savaşı değil, saray savaşıdır. Tayyip Erdoğan'ın iktidarı için Erdoğan'a oy toplamak için yapılmaktadır." dediğini anlattı.

Türk ordusunun Suriye'nin kuzeyinde "ABD'ye girerken" CHP'de büyük bir telaş yaşandığını ifade eden Perinçek, şunları söyledi:

"Efendim Vietnam'a girdi. Böyle iş olmaz. YPG, PKK'yı koruyan aynı ABD gibi 'dokunmayın ona' söylemleri... Bakın vatan savaşında nasıl İstiklal Savaşımızda Yunan ordusundan yana tavır almak, Türk ordusuna 'aman yürüme, İzmir'i alma, Afyonkarahisar'da saldırıya geçme, Sakarya'yı koruma veya Ermeni çetelerine karşı doğuda hareket etme, Adana'da, Gaziantep'te Fransız ordusun üzerine yürüme'. Bunun anlamı neydi o günler? İhanet değil miydi, gaflet değil miydi? Peki bugün yaşadığımız başka bir şey mi? Yani İstiklal Savaşı'ndan bugün başka bir şey mi yaşıyoruz? Bugün de ikinci bir İstiklal Savaşı yaşıyoruz. Toprak bütünlüğümüz, vatan bütünlüğümüz, Türkiye'nin bağımsızlığı, egemenliği için. Onun için burada YPG, PKK'yı korumak, PKK'yı Meclise sokmak, 'oylarınızı HDP'ye verin. PKK Meclise girsin de Tayyip Erdoğan iktidardan düşsün'. Yani PKK, ABD ile birlikte iktidar planları yapmak... ABD'ye bu kadar bağlı olan, PKK ile bu kadar dost olan, HDP'yi Meclise sokan bir CHP, hiçbir zaman iktidar olamacaktır hiç böyle bir şansı yok. Bunu milletimize açıkça söylemek zorundayız. İşte görüyoruz meydanlara o sağ seçmen çıkıyor, kahramanca ama CHP'liler de ABD'nin etekleri dibinde. Bunu görmek lazım ve CHP tabanındaki yurtsever insanlarımızı da ancak böyle uyandırabiliriz."
 

Yorumlar