Vatan için ölüme gittiler

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde yaralananlar, o anları anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Vatan için ölüme gittiler
FETÖ üyesi askerlerin darbe girişimine karşı koymak için Genelkurmay Başkanlığına giden ve bu sırada açılan ateş sonucu yaralananlar, o anları anlattı.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan yaralılardan Selim Yüce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokağa çıktıklarını ve Genelkurmay Başkanlığı önüne geldiklerini belirtti.

Kimsenin milleti bölemeyeceğini ve buna gücünün yetmeyeceğini vurgulayan Yüce, her zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın yanında olduklarını söyledi.
Yüce, "Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın arkasındayız çünkü onları biz seçtik, iktidara getirdik. Onları kim ki aşağıya doğru indirmeye kalkarsa bizi karşılarında bulacak hiç şüphesiz, kafalarına yer etsinler. Bu Türkiye Cumhuriyeti kolay kurulmadı. Öyle 3-4 çapulcunun yüzünden darmaduman olamaz. 15 Temmuz 2016, bizim için bir demokrasi bayramıdır." diye konuştu.

"Milleti kimse deviremez"

Kardeşi Atilla Yüce'nin Genelkurmay Başkanlığı önündeki tankları durdurmaya çalışırken helikopterden açılan ateş sırasında bacaklarından yaralandığını aktaran Yüce, şöyle devam etti:
"Müslüman Müslümana bunu yapmaz. Savaşmıyoruz, harp etmiyoruz. Hangi dünyada yaşıyoruz? Kendi insanımızla karşı karşıyayız. Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek isteyenler, milleti devirmek istiyorlar. Milleti kimse deviremez. Biz her zaman Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasındayız. Bunu herkes aklına yer etsin."

Oğlu Ahmet Erdinç Türkmenoğlu da yaralananlar arasında olan Naci Türkmenoğlu ise kimsenin bu ülkeyi devirmeye gücünün yetmeyeceğini ifade ederek "Bizim vergilerimizle alınan tanklarla bunlar bize sıkmaya çalışıyor. Kimsenin hakkı yok, gücü de yetmeyecek." diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

"Helikopterlerden ateş açıldı"

Darbe girişimine tepki göstermek için Genelkurmay Başkanlığına giden ve burada hafif yaralanan Yunus Emre Nayir de askerlerin öldürme zihniyeti ile saldırdığını dile getirerek kobra helikopterlerinden halkın üzerine yoğun bir ateş açıldığını söyledi.

TBMM'ye de kobra helikopterin saldırdığını anlatan Nayir, "Helikopterler devamlı sorti yaptı, üzerimize ateş açtılar. Kurşunlar ayağımızın dibine düştü, yanımızda bombalar patladı. Bu gece durmayacağız ve Kızılay'a giderek yine destek vereceğiz." dedi.

Gözyaşlarıyla anlattı

Genelkurmay Başkanlığı önündeki saldırıda bacağından yaralanan Mesut Tatlıdede hastanede yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi. Tatlıdede, yaşadıklarını anlatırken hastanede bekleyen yaralı yakınları da gözyaşlarına hakim olamadı.

Genelkurmay Başkanlığınının güney nizamiyesi önündeki korkulukları aşarak içeri girdiğini aktaran Tatlıdede, şunları söyledi:

"Ne olursa olsun dedim ve kendimi ölüme attım. Sarı kapıyı açmak için bir sürü grup vurduk ama sürekli mermi yağdı. Asker ateş açmaya başlayınca kurşunların arasında kanlar içinde kaldım. Vatan için, bayrak için kendimi ölüme attım. Vatan için şu an, yemin ediyorum, kendimi öldürürüm. Hepimiz kardeşiz, Türk bayrağının altında yaşıyorsak göklerden indirmeyeceğiz. Recep Tayyip Erdoğan bizim her şeyimizdir. Kendisini düşürecekler diye kendimi ölüme attım. Dün iki kurşun, biri bacağıma, biri belime isabet etti."

Mesut Tatlıdede'nin açıklaması hastane önündeki vatandaşlar tarafından da alkışlandı.
Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisine, yakınlarını arayanlar için yaralıların olduğu bir liste asıldı.

Öte yandan, acil servis girişine de bir Türk bayrağı asıldı. Hastane önünde yaralı yakınları için Türk Kızılayı tarafından sıcak çorba ve su ikramı yapılıyor.

Yorumlar