Vartolu öğrenciler Çanakkale ve İstanbul gezisi için yola çıktı

Muş’un Varto ilçesinde aktif bir şekilde faaliyetlerini yürüten Varto Eğitim Derneği, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında 50 öğrenciyi, İstanbul ve Çanakkale gezisine götürüyor.Muş Valiliği koordinasyonunda Kalkınma Bakanlığı...

Google Haberlere Abone ol
Vartolu öğrenciler Çanakkale ve İstanbul gezisi için yola çıktı

Muş’un Varto ilçesinde aktif bir şekilde faaliyetlerini yürüten Varto Eğitim Derneği, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında 50 öğrenciyi, İstanbul ve Çanakkale gezisine götürüyor.

Muş Valiliği koordinasyonunda Kalkınma Bakanlığı finanslı Sosyal Destek Programı kapsamında Varto Eğitim Derneği’nin yürüttüğü ‘Benim Dershanem Projesi' devam ediyor. Varto ilçesinde proje kapsamında Varto Eğitim Derneği, 50 öğrenciyi 5 eğitimci gözetiminde bir haftalık gezi ile ödüllendirdi. Gezi programı kapsamında ilk olarak Bursa’ya gidecek ekip daha sonra Çanakkale ve İstanbul'u gezecek.

Öğrencileri yoğun bir programın beklediğini belirten Varto Eğitim Derneği Başkan Yardımcısı Cahit Yamanoğlu, "Öğrencilerimiz özellikle Bursa, Çanakkale ve İstanbul’un tarihi kültürel mekanlarını doya doya gezecekler. Çanakkale’de Gelibolu Yarımadası'nı baştan sona gezecek, tarihimizin şanlı mekanları en ufak detayına kadar öğrenecekler.

İstanbul’da Ayasofya, Sultan Ahmet, Beyazıt, Tophane, Eyüp, Süleymaniye, Suriçi, Yerebatan Sarnıcı ve Boğaz'ın o eşsiz güzelliğini görme imkanına sahip olacaklar." dedi.

Yamanoğlu, gezi için Vali Vedat Büyükersoy’a, proje koordinatörü Bülent Solmaz ve Proje Koordinasyon Merkezi'ndeki uzmanlara teşekkür etti. Yapılan konuşmadan sonra 50 öğrenci ve 5 eğitimcinin bulunduğu kafile Varto ilçesinden ayrıldı. CİHAN

Yorumlar