Varto-Karlıova yolunda gerginlik: 4’ü asker, 7 yaralı

Muş’ta PKK yandaşları tarafından 2 gündür kapatılan Varto-Karlıova yolunu açmak için operasyon düzenlendi. Yola açılan hendekleri kapatan güvenlik güçleri ile eylemciler arasında gerginlik yaşandı. Uzun namlulu silahlarla ateş açılması...

Google Haberlere Abone ol
Varto-Karlıova yolunda gerginlik: 4’ü asker, 7 yaralı

Muş’ta PKK yandaşları tarafından 2 gündür kapatılan Varto-Karlıova yolunu açmak için operasyon düzenlendi. Yola açılan hendekleri kapatan güvenlik güçleri ile eylemciler arasında gerginlik yaşandı. Uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu iş makinesi operatörü yaralandı. Taşlı saldırıda ise 4 asker ile 1 kepçe operatörü yaralandı.

    Varto'da hendek kazarak yol kapatan PKK yandaşlarına, güvenlik güçlerince hava destekli operasyon başlatıldı. Alınan bilgiye göre, bir grup terör örgütü üyesi, Varto-Karlıova karayolunun 10. kilometresindeki Leylek köyü yakınlarında 2 gün önce yol kesme eylemi gerçekleştirdi ve hendekler açarak ulaşımı tamamen kapattı.

Hendek kazarak barikat kurdukları yolda kimlik kontrolü yapan ve araçların geçişine izin vermeyen PKK yandaşlarının etkisiz hale getirilmesi için sabah erken saatlerde İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü özel harekat timleri hava destekli operasyon başlattı.

    Güvenlik gerekçesiyle bölgeye geçişlere izin verilmezken, teröristlere, bir grup terör örgütü yandaşının da destek verdiği eylemde, karayolundaki hendekleri kapatmak için bölgeye giden 2 kepçe operatöründen biri açılan ateş sonucunda yaralanırken bir kişi ise taşlı saldırıda yaralandı.

    "İŞ MAKİNELERİ ATEŞE VERİLDİ"

    Olayın ardından güvenlik güçlerinin geri çekildiği bölgede, PKK yandaşları 2 kepçe ile bir kamyonu molotof bombası atarak ateşe verdi. PKK yandaşları tarafından hendek kazılarak kapatılan yolun açılması için bölgeye giden ve uğradıkları saldırı sonucu yaralanan İl Özel İdaresi'nde görevli Mehmet Taş ve Aydın Taş, Varto Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Muş'a sevk edildi. Ambulansla Muş Devlet Hastanesi'ne getirilen yaralılardan sağlık durumu ciddiyetini koruyan Mehmet Taş'ın ameliyata alındığı, Aydın Taş'ın da gözetim altında tutulduktan sonra taburcu edildiği bildirildi.

    "HELİKOPTERLE BÖLGEYE ÖZEL HAREKET TİMLERİ SEVK EDİLDİ"

    Operasyon sırasında PKK yandaşlarına müdahalesi esnasında taşlı saldırıda 4 askerde yaralandı. Olay yerinden geri çekilen İl Jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü özel hareket timlerine ayrıca havadan özel hareket timi desteği sağlandı. PKK yandaşlarının eylemlerine devam ettiği bölgede, gerginlik sürüyor. CİHAN

Yorumlar