Varto-Karlıova yolunda gerginlik: 4’ü asker, 5 yaralı

Terör örgütü PKK tarafından iki gündür kapatılan Varto-Karlıova yolunu açmak için operasyon düzenlendi. Yola açılan hendekleri kapatan güvenlik güçleri ile eylemciler arasında gerginlik yaşandı. Uzun namlulu silahlarla ateş açılması...

Google Haberlere Abone ol
Varto-Karlıova yolunda gerginlik: 4’ü asker, 5 yaralı

Terör örgütü PKK tarafından iki gündür kapatılan Varto-Karlıova yolunu açmak için operasyon düzenlendi. Yola açılan hendekleri kapatan güvenlik güçleri ile eylemciler arasında gerginlik yaşandı. Uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu iş makinesi operatörü yaralandı. Taşlı saldırıda ise 4 asker yaralandı.

Lice'de 2 kişinin öldürülmesini protesto etmek isteyen kalabalık bir grup, gece saatlerinde Varto-Karlıova-Erzurum yolunu trafiğe kapadı. Yola hendek kazan eylemciler kimsenin geçişine izin vermedi. Güvenlik güçleri sabah saatlerinde yolu açmak bölgeye gitti. Yaşanan gerginlik sırasında örgüt tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ateş sonucu yoldaki hendeği doldurmaya çalışan iş makinesi operatörü yaralandı. Taşlı saldırı da ise 4 asker yaralandı. Yaralılar helikopterle hastaneye kaldırıldı.

CİHAN

Yorumlar