Varlıakman: Sorgu odasında öğrencinin ifadesini almaya kimsenin hakkı yok

Türk Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Recep Varlıakman, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bazı özel dershane, yurt ve okullarda sorgu odaları oluşturup öğrencilerin ifadesini alınmasına, ne iktidarın ne valinin ne de Milli Eğitim müdürünün hakkı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Varlıakman: Sorgu odasında öğrencinin ifadesini almaya kimsenin hakkı yok

Türk Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Recep Varlıakman, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bazı özel dershane, yurt ve okullarda sorgu odaları oluşturup öğrencilerin ifadesini alınmasına, ne iktidarın ne valinin ne de Milli Eğitim müdürünün hakkı olduğunu söyledi. Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Varlıakman, iktidar ve iktidarın Milli Eğitim Bakanlığı’nın, son süreçte özel dershaneler konusunda baskısını arttığını kaydetti. 08.03.2014 tarih ve 1009792 sayılı, Milli Eğitim Bakanı imzası ile valiliklere gönderilen yazıya binaen Manisa Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de müfettişler görevlendirildiğini söyledi. Varlıakman, ayrıca durumdan vazife çıkarılarak görevlendirilen müfettişlerin bazı dershanelere, okullara ve yurtlara giderek, orada tespit ettikleri öğrencilerle görüşüp ifadelerine başvurduklarını ve yazılı ifadelerini aldıklarını kaydetti.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Varlıakman, “Öğrenciler üzerinde bu baskı ve soruşturmalar başlatılırken öğrenci velisinin bilgisi, görüşü veya onayı alınmış mıdır? Alınmamışsa çocuklarımız, okullarında veya dershanelerde niçin rahatsız edilmektedirler? Okumaktan başka bir çabası olmayan genç insanlarımızı bu ve buna benzer sorular sorarak kafalarını karıştırmaya ve siyasetin, iktidarın çatışma ortamına sürüklemeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Okuma hakkımızın ve özgürlüğümüzün baskı altına alınmasını istemiyor ve reddediyoruz. Bir öğrenci velisi olarak, çocuğumu hangi dershaneye göndereceğimi veya göndermeyeceğimi ben bilirim. Bu konuda iktidarın beni yönlendirmeye hakkı ve hukuku yoktur. İleri demokrasiden bahsedenler, demokratik açılım söylemlerinde bulunanlar, yaptıklarının ne kadar demokratik olduğunu düşünmek ve sorgulamak zorundadırlar. Çocuklarımızın ve ülkemizin gayridemokratik, haktan ve hukuktan yoksun bir döneme taşınmasını asla kabul etmiyoruz. Bu ve buna benzer her türlü baskıyı, tutumu ve davranışı şiddetle kınıyoruz ve reddediyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar