Varlıakman: MEB Yasa Tasarısı sivil bir darbedir

Türk Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Recep Varlıakman, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yasa Tasarısı ile iktidarın, kendi adamlarını kadrolara alacağını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Varlıakman: MEB Yasa Tasarısı sivil bir darbedir

Türk Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Recep Varlıakman, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yasa Tasarısı ile iktidarın, kendi adamlarını kadrolara alacağını iddia etti. Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sendikası, Manolya Meydanı’nda tasarıyı protesto etti. Burada konuşan Varlıakman, "Türk milli eğitimini 100 yıl geriye götürecek olan bu yasa tasarısı, sivil bir darbedir. Yapılanların demokrasiyle uzaktan yakından alâkası yoktur." dedi.

Tasarının, eğitimin yandaşlıkla birlikte anılmasına sebep olacağını öne sürerek, “Ehliyetin, liyakatin, bilginin, tecrübenin değil, AK Parti iktidarının adamı olmasının temel kıstas yapılmasına yol açacaktır. Sinen, korkan, itiraz edemeyen, bir köşede kendisine çizilen kaderi bekleyen, hırsızlıklar karşısında sesini yükseltemeyen köleler, eğitimin her kademesinde filizlenecektir. Çok açık söylüyoruz ki tasarı bu haliyle yasalaştığında, eğitim yönetilemez hale gelecektir. Okullardaki başarı düşecektir. MEB’in hafızası silinecektir, yandaş yetiştirme kurumu haline gelecektir.” şeklinde konuştu. Hükümetin, bu tasarıyla Türkiye’de görülmemiş gerginliklerin fitilini ateşlediğini savunan Varlıakman, “Herkes emin olmalıdır ki biz eğitimciler gerginlikse gerginlik, eylemse eylem, üzerimize düşen her şeyi sonuna kadar yapacağız. Bu tasarıyı bizlere reva görenleri, tasarı geri çekilene kadar rahat bırakmayacağız. Kibirli olanlar, her türlü kudreti kendisinde görenlere sözümüz şudur: Eğitimciler kendilerine yapılan zulmü, gücü elinde bulunduranların eziyetini görmektedir. Dolayısıyla inatlaşmanın eğitimimize faydası değil, aksine çok büyük zararları olacaktır. Eğitim, atınızı istediğiniz gibi oynatacağınız bir alan değildir. Eğitim, bilgi ve tecrübenin birlikte harmanlandığı, hak edenin makamlara getirildiği, korkunun, zulmün değil, doğruları söyleme cesaretine sahip insanların olması gereken bir alandır. Dolayısıyla intikam hırsıyla hareket edenler, eğitimi yerle yeksan ettiğinin artık farkına varmalı ve bu ucube tasarıyı ivedilikle geri çekmelidir.” dedi.

Konuşmaların ardından, ellerinde dövizlerle hükümet aleyhinde slogan atan sendika temsilcileri, olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar