Varlıakman: Kendisini sendikacı sananlar, diğer sendika üyelerine baskı yapıyor

Türk Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Recep Varlıakman, kendisini sendikacı sanan bazı kişilerin, bazı kurumlara gidip diğer sendika üyelerine baskı yaparak, üye oldukları sendikadan istifa etmelerini ve kendilerine geçmelerini istediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Varlıakman: Kendisini sendikacı sananlar, diğer sendika üyelerine baskı yapıyor

Türk Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Recep Varlıakman, kendisini sendikacı sanan bazı kişilerin, bazı kurumlara gidip diğer sendika üyelerine baskı yaparak, üye oldukları sendikadan istifa etmelerini ve kendilerine geçmelerini istediğini söyledi. Sendika yöneticileriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Varlıakman, “Kendisini sendikacı sanan bazı zevat, bazı kurumlara giderek, bazı idareci arkadaşları çağırarak, onlara bazen baskı yaparak, hiç anlamsız ve gereksiz sözler söyleyerek, ‘Haziran ayından sonraki süreçte tekrar idareci olmak istiyorsanız, bulunduğunuz sendikadan istifa edin. Ya gelin bize üye olun veya hiç olmazsa ortada kalın ki biz sizin hakkınız koruyalım.’ diyorlar. Ben de diyorum ki eğer sendikacılık bu ise bu sendikacılık anlayışını ayaklarımın altına aldım.” şeklinde konuştu.

Böyle bir anlayışın dünyanın hiçbir yerinde olmadığını söyleyen Şube Başkanı Varlıakman, “Onun için biz dün ne söylüyorsak aynısını söylüyoruz, bugün de ne söylüyorsak aynısını söylüyoruz, yarın da ne söylenmesi gerekiyorsa onu söyleyeceğiz. Duruşumuz, söylemimiz net, omurgalı bir duruş sergiliyoruz. Yalakalık asla yapmıyoruz. Her zaman, her yerde adalet; bugün bize, yarın onlara, öbür gün bir başkasına yine adalet istiyoruz. Adaletin dışında istediğimiz herhangi bir şey yok. Yürekleri yetiyorsa istedikleri platformda, istedikleri konuyu paylaşmaya ve tartışmaya da hazır olduğumuzu ifade ediyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar