Vanlılar da O'nu (SAV) okuyacak

Türkiye genelinde Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (SAV) hayatıyla ilgili kitapları okumaya teşvik amacıyla düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' projesi Van'da başladı.

Google Haberlere Abone ol
Vanlılar da O'nu (SAV) okuyacak

Türkiye genelinde Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (SAV) hayatıyla ilgili kitapları okumaya teşvik amacıyla düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' projesi Van'da başladı. Van'da, Van Öğretmenler Derneği organizasyonu ile yapılacak yarışma, 3 kategoride düzenlenecek ve dereceye girenlere ödüller verilecek.

Peygamber Yolu Derneği’nin Peygamber Efendimiz’i (SAV) daha iyi tanımak ve tanıtmak için Türkiye çapında başlattığı 'Herkes O'nu Okuyor' projesinin tanıtım programı Van’da yapıldı. Türkiye genelinde Peygamber Efendimiz'i daha iyi tanımak için düzenlenen kitap yarışması, ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere 3 ayrı kategoride gerçekleştirilecek. Program kapsamında tüm katılımcılar Hazreti Muhammed ile ilgili kitaplar okuyacak. 24 Mart'a kadar verilen sürenin sonunda tüm katılımcılar sınava tabi tutulacak. Büyük ödül ise umre olacak.

Programın Van ayağının tanıtılması Van Öğretmenler Derneği (VÖDER) tarafından beş yıldızlı bir otelde düzenlenen programa yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Programda açıklama yapan VÖDER Başkanı Kelam Canbolat, kampanyanın milyonlarca insanın Hz. Muhammed’i (SAV) doğru kaynaklardan okumasını sağlamak, doğru bir şekilde tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlenmiş olduğunu söyledi.

24 Mart 2014 tarihine kadar kitapları okuyanlar için 31 Mart- 12 Nisan tarihlerinde sınav yapılacağını belirten Canbolat, "Sınav için 'www.herkesonuokuyor.com' sitesinde kayıt yapılacak. Biz Vanlıların bu kampanyaya büyük ilgi göstereceğine inanıyoruz. Kampanya ile yediden yetmişe herkesin Peygamber Efendimizin hayatını okuması hedefleniyor. Ödüller de oldukça cazip: yüzlerce umre, dizüstü bilgisayar, mini tablet, akıllı telefon ve binlerce sürpriz hediye. Ülkemizde daha önce Peygamber Efendimiz Mevlid Kandilleri münasebetiyle bir gün, Kutlu Doğum Haftası ile bir hafta gündem oluyordu. Bu proje ile neredeyse yılın dört ayında her tarafta insanlar aşk ve şevkle O'nun huzur iklimini yudumlayacaklar." açıklamasında bulundu. Canbolat’ın konuşmasından sonra Peygamber efendimizin hayatını anlatan Eğitimci-Yazar Mehmet Yıldız, her şeyin bir bakıma O'nunla(SAV) değer kazandığını söyledi. CİHAN

Yorumlar