Van'ın Yeni Valisi İçin Eksi 2 Derecede Karşılama Kuyruğu

Van Valiliği'ne atanan İbrahim Taşyapan için, sıfırın altında 2 dereceye rağmen, kent protokolü ve Valilik personeli uzun kuyruk oluşturdu.

Google Haberlere Abone ol
Van'ın Yeni Valisi İçin Eksi 2 Derecede Karşılama Kuyruğu

Van Valiliği'ne tayin edilen İbrahim Taşyapan, bugün kente gelip görevine başladı. Vali Taşyapan için sıfırın altında 2 dereceye rağmen, şehir protokolü ve Valilik personeli uzun kuyruk oluşturdu. Vali Taşyapan, 'Burası Doğu Anadolu'nun incisi bulunan bir il. Buraya Vali şekilde atanmadan iri itibar duyuyorum' dedi. Son Valiler Kararnamesiyle Bingöl Valiliği'nden Van Valiliği'ne tayin edilen İbrahim Taşyapan bugün Van'a gelip görevine başladı. Van'ın yeni Valisi için valilik önünde karşılama töreni düzenlendi. Sıfırın altında 2 derece soğuk havaya karşın uzun kuyruk yapan protokol mensupları ve Valilik mensupları, Vali Taşyapan'ı karşıladı. Herkesle tek tek tokalaştıktan sonra makamına geçmek için ayrılan Vali Taşyapan'a İhtiyar bir bayan sarılarak Kürtçe gönül gösterisinde bulundu. Vali Taşyapan da İhtiyar kadını ücretsiz bırakmayarak bir vakit sohbet etti.

'HATAMIZI, YANLIŞIMIZI GÖRDÜĞÜMÜZ ZAMAN DÖNEBİLİRİZ'

Makamında gazetecilere izahatlarda bulunan Vali Taşyapan, yeni vazife yerinin hayırlı olmasını istediğini söyledi. Bayrağı kendisinin teslim aldığını ve aldığı yerden daha yükseklere taşımanın gayreti bünyesinde olacağını söyleyen Vali Taşyapan, bunu yaparken de tüm halk görevlileri, sivil cemiyet kuruluşları, uğraş kuruluşları ve burada yaşayan tüm vatandaşlarla el ele vererek yapacaklarını söyledi. Hak, hukuk, adalet anlayışı bünyesinde insanı öne çıkaran bir anlayışla çalışacaklarını söyleyen Vali Taşyapan şöyle konuştu:

'Buradan tüm vatandaşlarımızı gönül ve saygıyla selamlıyorum. Buradaki hizmetlerimizde doğrularımızla her vakit vatandaşlarımıza destek olmaya çağırıyorum. Yanlıştan yönelmek fazilettir. Hatamızı, yanlışımızı gördüğümüz vakit dönebiliriz. Bu gayet mühim bir prensibimiz olacaktır. Ama toplumda yaşıyoruz. Toplumda yaşamanın da kuralları vardır. Hepimiz bu kurallara uymak zorundayız. Bir apartmanda yaşamanın kuralları varsa bir toplumda yaşamanın da kuralları vardır. Oda başkanın hakkına hukukuna saygı göstermektir. Onların hakkının hukukunun da kendimizin savunduğu hak yasa kadar kıymetli olduğunu bilmemiz gerekir.'

'DEVLETİN MERHAMETLİ YÜZÜNÜ GÜLERYÜZÜNÜ ONLARA GÖSTERECEĞİZ'

Van'ın Doğu Anadolu'nun incisi olduğunu ve buraya Vali şekilde atanmaktan itibar duyduğunu da belirten Vali Taşyapan, koşamadıkları, gidemedikleri bir yerinde olmayacağını söyledi. Görev yaptığı vakit bünyesinde tüm vatandaşlarla iyi bir diyalog kuracaklarını da söyleyen Vali Taşyapan, 'Devletin merhametli yüzünü, güler yüzünü onlara göstererek kapalı kapılar arkasında oturmadan, onlara kapımızı ve gönlümüzü her vakit açarak burada vazife yapacağız. İnşallah bunları yapmanın gayretleri bünyesinde olacağız. Bunları başarabilirsek buradan ayrıldığımız vakit buradaki görevimiz sona erdiği vakit rahatlık bünyesinde olacağız. Vatandaşlarımızla bizi inşallah iyi şekilde anacaklardır. Dileğimiz budur. Bu prensiplerle çalışacağız' diye konuştu.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar