Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ıncı yıldönümü kutlandı

Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96’nci yıldönümü törenlerle kutlandı. Valilik önünde yapılan kurtuluş törenleri renkli görüntülere sahne oldu.

Google Haberlere Abone ol
Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ıncı yıldönümü kutlandı

Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96’nci yıldönümü törenlerle kutlandı. Valilik önünde yapılan kurtuluş törenleri renkli görüntülere sahne oldu. Mehteran takımının büyük ilgi gördüğü kutlamalarda, halk oyunları ekipleri büyük alkış aldı. Van’ın düşman işgalinden kurtuluşu sebebiyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Van Valisi Aydın Nezih Doğan’na birer kutlama mesajı gönderdi.

Valilik önünde yapılan törenlere Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Van Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Kaya, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı askeri bandosu tarafından Valilik bahçesinde bir konser verildi. Halk oyunları ekiplerinin, ardından Muradiye Kaymakamlığı Mehteran Takımı da bir gösteri yaptı. Daha sonra Konya Şeker Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk tarafından gönderilen eşofman takımları amatör sporculara dağıtıldı. Kutlama törenleri Mehteran takımı eşliğinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde yapılan yürüyüşle son buldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Van'ın kurtuluş yıldönümü dolayısıyla Vali Aydın Nezih Doğan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'ya birer tebrik telgrafı gönderdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü sebebiyle Vali Aydın Nezih Doğan'a bir kutlama mesajı gönderdi.

Van’ın kurtuluş programları bugün yapılacak çeşitli panel, resim sergisi ve müzik konserleriyle devam edecek.
CİHAN

Yorumlar