Vangölü sahilleri temizlendi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Adilcevaz Meslek Yüksekokulu (MYO) ve Adilcevaz Belediyesi işbirliğinde ilçe sahillerini çöplerden arındırmak için temizlik kampanyası başlatıldı.    Kampanya çerçevesinde sahilde bir araya...

Google Haberlere Abone ol
Vangölü sahilleri temizlendi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Adilcevaz Meslek Yüksekokulu (MYO) ve Adilcevaz Belediyesi işbirliğinde ilçe sahillerini çöplerden arındırmak için temizlik kampanyası başlatıldı.

    Kampanya çerçevesinde sahilde bir araya gelen öğrenciler ile İlçe Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Ekem, Adilcevaz MYO Müdürü Öğretim Görevlisi Murat Çelik, Öğretim Görevlisi Erdoğan Uluğ ve belediye personelleri temizlik çalışması yürüttü.

    Ardından gazetecilere açıklamada bulunan Gürsoy, Adilcevaz'ın tarihi yapısı ve turizmiyle bölgenin en güzel ilçelerinin başında geldiğini söyledi. İlçenin temizliğiyle örnek bir ilçe olduğunu ifade eden Gürsoy, "Yazın sahil şeridindeki temizlik çalışmalarını hızlandırıyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden yüzlerce aile gelip Göle giriyor, tatillerini burada geçiriyor. Belediyesi ve Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle sahillerimizi temizleyip, hemşehrilerimize ve misafirlerimize temiz bir Van Gölü sahili hazırlıyoruz." dedi.

    Adilcevaz sahilinin Van Gölü'nün en uzun ve en temiz sahili olduğunu belirten Adilcevaz MYO Müdürü Çelik ise son yıllarda sahildeki kirliliğin arttığını ifade etti. Son zamanlarda vatandaşların sahilde yaptıkları mangal ve piknik nedeniyle oluşan çöpleri temizlemeden ayrıldığını kaydeden Çelik, "Durum böyle olunca sahillerimiz kirleniyor. Belediyesi ile işbirliği yaparak sahillerimizi temizliyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz." diye konuştu.

    Öğrenciler temizliğe başlamadan önce Soma'da meydana gelen elim kaza sonucu hayatını kaybeden maden işçileri için pankart açarak yaşanan acıyı paylaştı. CİHAN

Yorumlar