Van'daki Öğrencilerin Tuvalet Çilesi Bitmiyor

Van'ın Başkale ilçesindeki bir ilköğretim okulunda tuvalet harabe halde olduğu için öğrenciler ihtiyaçlarını gidermek için araziye çıkıyorlar. Kimi öğrenciler de evlerine gidiyor.

Google Haberlere Abone ol
Van'daki Öğrencilerin Tuvalet Çilesi Bitmiyor

Van'ın Başkale İlçesi'nin Tandoğan Mahallesi'ndeki ilköğretim okulunda ayak yolu kalıntı halde yer aldığı için öğrenciler ihtiyaçlarını gidermek için evlerine gitmek durumunda kalıyor.

ERKEK ÖĞRENCİLER HARABE BİNADA İHTİYAÇLARINI GİDERİYOR

Başkale'ye 21 kilometre uzaklıktaki 20 haneli 180 nüfuslu Tandoğan Mahallesi'nde, ilköğretim okulundaki öğrenciler ve öğretmenler ayak yolu çilesi çekiyor. Binada olan tuvaletin kalıntı halde yer aldığı için kullanmadığını belirten veliler, bunun eğitimi de aksattığını söyledi. 2 dersliğin yer aldığı Tandoğan İlköğretim Okulu'nda, bay öğrenciler kalıntı durumdaki eski lojman binasının arkasında, öğretmenler ve kız öğrenciler de evlere giderek ayak yolu ihtiyaçlarını gideriyor.

'ÖĞRENCİLERİMİZ PERİŞAN OLUYOR'

Sıkıntıyı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdiklerini belirten mahalle sakinlerinden Faik Koç, şimdiye kadar bir netice alamadıklarını söyledi. Bu sorunun biran öncelikle halledilmesini istediklerini belirten Koç şöyle dedi:

'Kış aylarında öğrencilerimiz perişan oluyor. Bu biçimde devam ederse, çocuklarımız hasta olacak. Çocuklar ve öğretmenler böyle bir ortamda nasıl duru kalabilirler. Çocuklarımız teneffüs içinde evlere gitmek durumunda kalıyor. Kısa teneffüs içinde eve giden öğrenciler derse geç kalıyorlar.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar