Van'da eşini vuran kişiye linç girişimi

Van'da boşanmak isteyen eşini silahla vuran kişiyi gözaltına alan polis, linç girişiminde bulunan kalabalığa müdahale etti.

Google Haberlere Abone ol
Van'da eşini vuran kişiye linç girişimi

Olay şehrin en merkezi noktayı Cumhuriyet Caddesi üstündeki Soydan Kavşağı’nda öğle saatlerinde meydana geldi. Şiddet gördüğü için boşanma davası açıp ayrı yaşamaya başlayan Necla Al ile eşi Nazım Al caddede karşılaştı.

Nazım Al, barışma teklifini kabul etmeyen eşi Necla’ya, tabancayla arka peşe ateş etmeye başladı. İki ayağına ve iki omzuna isabet eden kurşunlarla kanlar içerisinde yere yığılan ve ağır yaralanan Necla Al, ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Bu sırada çevrede toplananların reaksiyon gösterdiği Nazım Al, kaçıp yakındaki işyerine sığındı. Mersin'de vahşice öldürülen Özgecan Aslan cinayetinin arkasından kadına şiddete karşı daha duyarlı bir bir duruma gelen vatandaşlar, işyerinin önünde toplanarak, ’Jın, Jiyan, Azadi- Kadın, Yaşam Özgürlük’ sloganları atıp, eşine kurşun yağdıran Nazım Al’ı linç etmek istedi.

 Gelen polisler, sayıları bir anda artan ve ’Onu bize verin’ diye bağıran kalabalığı öncelikle ikna etmeye çalıştı. Kalabalık dağılmayınca da tazyikli su, göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi kullanan polis, uzun iş sonunda kalabalığı dağıtarak, linçten kurtardığı Nazım Al’ı zırhlı vasıtaya bindirip emniyete götürdü. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi süren Necla Al’ın hayati tehlikeyi atlattığı söylendi.

AA

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar