Van'da cuma namazında Somalı madenciler için dua edildi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ve bugün bütün Türkiye'de okunan Cuma hutbelerinde, Soma'daki maden kazasında vefat edenlerin acısının tüm ülkeye düştüğünü vurgu yapıldı. Van'da da bütün camilerde okutulan hutbe...

Google Haberlere Abone ol
Van'da cuma namazında Somalı madenciler için dua edildi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ve bugün bütün Türkiye'de okunan Cuma hutbelerinde, Soma'daki maden kazasında vefat edenlerin acısının tüm ülkeye düştüğünü vurgu yapıldı. Van'da da bütün camilerde okutulan hutbe de cami cemaati duygulu anlar yaşadı.

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında çıkan yangında 284 kişinin hayatını kaybetmesi, tüm ülkeyi yasa boğdu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ve bugün bütün camilerde okutulan Cuma Hutbesi, Van’da Sofubaba Caminde de okundu. 2011 yılında iki büyük depremde benzer acılar çeken cami cemaati duygulu anlar anlar yaşadı.

Bütün camilerde okutulan 'Müminler Tek Vücut Gibidir' konulu Cuma hutbesinde, yüreklerin Soma'daki maden faciasında yaşamlarını yitirenler için yandığı belirtilirken, “Yüzlerce insanımız, çocuklarına ekmek getirmek için girdiği kara toprağın bağrında can verdi. Bu defa ateş, düştüğü yeri de yaktı, düşmediği yeri de. Çünkü ateş, bütün memleketin bağrına düştü” denildi.

Cuma hutbesinde, maden faciasında yaşamlarını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına, millete sabır, metanet ve dayanma gücü, yaralılara şifa vermesi istendi. Cami çıkışında madende ölenlerin yakınları için yardım toplandı.

2011 yılında Soma’daki yakınını kaybeden insanlarla benzer acılar yaşadığını belirten cami cemaati, maddi ve manevi olarak Soma halkı için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. CİHAN

Yorumlar