Van'da Bin Nüfuslu Mahalle Kuduz Karantinasına Alındı

Van'ın Sağmalı Mahallesi'nde, Azad Özener isimli çocuğu ısırdıktan sonra ölen köpeğin kuduz çıkması nedeniyle mahalle karantinaya alındı.

Google Haberlere Abone ol
Van'da Bin Nüfuslu Mahalle Kuduz Karantinasına Alındı

Van'ın Özalp İlçesi Sağmalı Mahallesi, 9 yaşındaki Azad Özener'i ısırdıktan sonra ölen köpeğin kuduz çıkması sebebi ile karantinaya alındı.

KÖPEK ISIRDI

Özalp İlçesi'ne 20 kilometre uzaklıktaki Sağmalı Mahallesi'nde evinin beraberinde oynayan Azad Özener, 10 gün evvela işsiz güçsüz bir köpek sebebi ile ısırıldı. Aradan 5 gün geçtikten sonra kafa dönmesi, yüksek ateş ve kusma şikayeti başlayan Azad Özener, ailesi sebebi ile Özalp Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

NUMUNELER ALINDI

Burada yapılan incelemeler sonrası vaziyeti gittikçe ağırlaşan Azad Özener Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne sevkedildi. Burada lüzumlu tedaviler uygulanırken Azad'ı ısıran ve 9 gün evvela ölen köpekten tahsil edilen nümune Elazığ Veteriner Araştırma Enstitüsü'ne gönderildi.

KÖPEK KUDUZ ÇIKTI, MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Elazığ'dan gelen nümune sonuçlarında köpeğin kuduz bulunduğu ortaya çıkınca, Özalp İlçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Köy girişine karantina tabelası asılırken, köpekler de tek tek aşılandı.

Mahallenin camisinin hoparlöründen anons yapılarak vatandaşların köpeklerini aşılatması ve zanlı halleri yetkililere bildirmesi istendi. Ayrıca mahalleye hayvan giriş çıkışları yasaklandı. Öte yandan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, işsiz güçsüz köpeklerin temizlenmesi için belediyeyi yazıyla uyardı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar