Van'da 34 bini aşkın kişi O'nu okudu

Van'da, Peygamber Yolu Derneği'nce Hz. Muhammed'i (SAV) tanıtmak amacıyla düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Google Haberlere Abone ol
Van'da 34 bini aşkın kişi O'nu okudu

Van'da, Peygamber Yolu Derneği'nce Hz. Muhammed'i (SAV) tanıtmak amacıyla düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Van'da sınava giren 34 bin 400 kişiden dereceye giren 6 kişiye umre ziyareti, 3 kişiye dizüstü bilgisayar ve 61 kişiye tablet verildi.

Peygamber Yolu Derneği’nin Peygamber Efendimiz'i (SAV) daha iyi tanımak ve tanıtmak için Türkiye çapında başlattığı 'Herkes O'nu Okuyor' yarışması Van’da da yapıldı. Düzenlenen kitap yarışması, ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere 3 ayrı kategoride gerçekleşti. Program kapsamında tüm katılımcılar Hazreti Muhammed (SAV) ile ilgili kitaplar okudu. Okumaların sonunda da sınava girip dereceye girenlere ödülleri dün gece verildi.

Programın Van ayağının organizatörlüğünü yapan Van Öğretmenler Derneği (VÖDER) tarafından beş yıldızlı bir otelde ödül töreni gerçekleşti. Kuran tilavetinden sonra açıklama yapan VÖDER Başkanı Kelam Canbolat, kampanyanın milyonlarca insanın Hz. Muhammed’i (SAV) doğru kaynaklardan okumasını sağlamak, doğru bir şekilde tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlenmiş olduğunu söyledi.

Yarışmaya kısa sürede Van’da 34 bin 400 Türkiye genelinde ise 2 milyon 47 bin başvuru yapıldığını belirten Canbolat, "Yarışma 3 farklı kategoride yapıldı. Yetişkinler kategorisinde Muhterem Fethullah Gülen'in 'Sonsuz Nur' eseri, gençler kategorisinde Araştırmacı-Yazar Reşit Haylamaz'ın 'Efendimiz', yıldızlar kategorisinde ise Rahime Kaya'nın 'Efendiler Efendisi' kitabı okutuldu. 12 gün süren yarışmada 36 sınav yapıldı. Sınav sonucunda dereceye giren 6 kişiye umre ziyareti, 3 kişiye dizüstü bilgisayar ve 61 kişiye tablet verildi. Üç aşamalı olan yarışmanın ikinci aşaması Erzurum'da yapılacak ve yarışmaya Van’ı temsilen 3 kişi katılacak. Yarışmanın Türkiye finali ise 20 Nisan'da İstanbul'da yapılacak." dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Fadıl Dinçer yarışmanın önemi hakkında bilgiler vererek, "Bir Müslüman’ın en büyük hayalinin efendimizin (sav) yakınlığını elde etmek olmalıdır. Onunla olan irtibatını her gün bir kere daha gözden geçirip onun halkasındaki yerini korumanın gayreti içerisinde samimiyetini ihlasını elden geldiğince sapasağlam tutup halkadan ayrılmamanın gayreti içinde olmalıdır. En büyük korkusu da bu halkadan ayrı kalmak, yolda dökülmek, ayrı düşmek, kovanın dışında kalmak olmalıdır. Bir mümin bu hayal ve endişe ile yaşamıyorsa buna ancak gafil denir. Peygamber efendimizin kovanında olmak bir mümin ve Müslüman için en önemli umdedir." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından dereceye girenlere toplamda 6 umre ödülü, 3 bilgisayar ödülü ve 61 tablet ödülü verildi. Ödül törenin ardından Grup Tillo, ilahi ve ezgi dinletisiyle katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.



CİHAN

Yorumlar