Van'da 254 kilo eroin ele geçirildi

Van Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 2 operasyonda toplam 254 kilo 779 gram eroin ele geçirdi.

Google Haberlere Abone ol
Van'da 254 kilo eroin ele geçirildi

Van Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 2 operasyonda toplam 254 kilo 779 gram eroin ele geçirdi. Operasyonlarda gözaltına alınan 4 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Van'da Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, alınan bir ihbarı değerlendirerek, Başkale ilçesinin İran'a sınırı olan köylerinden batı illerine uyuşturucu sevk edileceği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine çalışma başlatan ekipler, uyuşturucu sevkıyatı yapıldığını düşündükleri aracı takibe aldı. Araç patika yoldan bir öncü araçla birlikte yola çıkarken, ekipler bir süre sonra sürücülere 'Dur' ihtarında bulundu. Sürücüler durmayıp kaçarken, polisler peşlerine düştü. Araçlar, Başkale ilçesi ile Albayrak köyü yol ayrımında durduruldu. Araçlarda arama yapan ekipler, 300 paket halinde toplam 154 kilo 58 gram eroin ele geçirdi.

Diğer bir operasyonu da yapan Narkotik ekipleri Van-Erciş yolunda yapıldı. İçinde uyuşturucu olduğu belirlenen ve takibe alınan taksi, Erciş yolunda durduruldu. Arama yapan ekipler, taksinin bagajında 100 kilo 721 gram eroin ele geçirdi. 2 operasyonda toplam 254 kilo 779 gram eroin ele geçirilirken, gözaltına alınan E.P., M.N.T., K.C. ile taksi şoförü Ş.M., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. CİHAN

Yorumlar