Van'a gelen turist sayısı arttı

Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ 2013 yılının ilk altı ayında 239 bin olan turist sayısının bu yılın ilk 5 ayında 327 bini bulduğunu söyledi. 2014 yılı itibariyle Van’a gelecek turist sayısını 850-900 bini bulacağını...

Google Haberlere Abone ol
Van'a gelen turist sayısı arttı

Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ 2013 yılının ilk altı ayında 239 bin olan turist sayısının bu yılın ilk 5 ayında 327 bini bulduğunu söyledi. 2014 yılı itibariyle Van’a gelecek turist sayısını 850-900 bini bulacağını aktaran Aktuğ, "Bu da barış sürecinin gerçekten olumlu yansımalarıdır. Artık kötü günlerin geri de kalmasını istiyoruz. Memleketimize daha çok sayıda insan gelsin. Buraları ziyaret etsinler, burada kalsınlar ve burada alış-veriş yapsınlar. Çünkü turizm gerçekten bacasız fabrikadır. Bunu iyi değerlendirebilirsek herkesin bu kapıda ciddi anlamda ekmek yiyeceğinden eminim. Çünkü Van'ın bu konuda konumu çok iyi. Bu yüzden iyi satabilirsek, iyi pazarlayabilirsek ve iyi değerlendirirsek çok daha iyi yerlere geliriz. Düne kadar memleketimizde bir imaj sıkıntımız vardı. Bu barış sürecinden ötürü imajımızda düzeliyor. Yarın hiç sıkıntı kalmayacak diye ümit ediyorum." diye konuştu.

Mart ayında İran’daki tatilden dolayı Van’a binlerce turistin geldiğini dile getiren Aktuğ, "Newroz döneminde gelen İranlı misafirlerimiz ve turistlere karşı bazı esnaflarımızdan yana sıkıntılar yaşadık ve şikayetler geldi. Taksicisinden tutun, alış veriş merkezlerine, yemek yedikleri yere kadar birçok şikayet ile karşılaştık. Yedikleri yemeklerde iki katı kadar fiyatla alındı. Alış-veriş yaptıkları yerlerde iki katı paralar alındığını misafirler bize söylediler. İranlı turiste normal davranışın yanı sıra farklı davranışlar ile kendilerine karşılık verildiğini duyduk. Bizler bu konuda sıkıntılar yaşadık ve bu tür olumsuzlukların yaşanmasını da elbette ki istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Van'ı tanıtmak için İran'ın Urmiye kentinde her yıl düzenlenen fuarlara katıldıklarını belirten Aktuğ, gelen turistleri memnun etmek için Vanlıların misafirperverliğini göstermesi gerektiğini ifade etti.

CİHAN

Yorumlar