Van ve Bitlis'te 'demokrasi nöbeti'

Van ve Bitlis'te FETÖ darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Van ve Bitlis'te 'demokrasi nöbeti'
Van ve Bitlis'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Van'da Beşyol Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

"Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme", "FETÖ'ye idam" sloganlarının atıldığı meydanda, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Alanı dolduran vatandaşlara hitap eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konuşmasına bir Suriyeli ile arasında geçen diyalogdan örnek vererek başladı. Suriyeli'nin kendisine, "Keşke biz sizin yapabildiğinizi yapsaydık. Keşke biz Esed'in tanklarının önüne yatsaydık. Suriye bu halde olmazdı. Siz ne büyük milletsiniz." şeklinde konuştuğunu söyledi. Yalçın, şunları kaydetti:

"Milletin üzerine alçak uçuş yaparak, millete alçakça saldıran, millete ayar vermeye çalışan ayarı bozuklara, meydanlara dökülerek tankların önüne geçerek meydan okuyan, mermilere kafa atarak dik duran ve ayar veren millete selam olsun. 15 Temmuz akşamı zifiri karanlık çökmeye başladığında bu ülkenin geleceği karartılmak istendi. 15 Temmuz bir darbe girişiminden öte bir işgal girişimiydi. Bu ülke işgale karar verilmiş işgal için maşalar alana sürülmüştü ve bu aziz millet destansı bir duruş göstererek meydanlara indi, tanklara meydan okudu ve bu ülkenin geleceği kurtarıldı. Türk'ü, Kürd'ü, Laz'ı, Çerkez'i hiçbir ayrım yapmaksızın meydanları doldurarak, bağımsızlığın son derece önemli olduğunu göstermiş oldu."

Bu ülkenin ayağa kalkma mücadelesi verdiğini ancak bir türlü toparlanmasına izin verilmediğine dikkati çeken Yalçın, "90 yılı aşkın bir Cumhuriyet var ancak 65 hükümet var. Bu da ülkenin durumunu net bir şekilde ortaya koymaktadır. Bunun da altında yatan çok fazla nedenler var.Bunlardan en önemlisi de 10 yılda bir darbelerin olmasıdır. Askeri ses ve postal sesleri ile sürekli uyanıyoruz. Her 10 yılda bir milletin iradesi ayaklar altında çiğnendi. Bunu alışkanlık haline getirdiler. 60'da Menderes'i asanlar bunu alışkanlık yaptı ve devam ettiler. Darbeyi yapanlar her zaman silahın gücü ve tankın gücünün insanlardan daha kuvvetli olduğuna inandılar ama yanıldılar. 15 Temmuz'da halk gücünün tankın gücünden daha yüksek olduğu ortaya çıktı. Allah bir daha bunu bize yaşatmasın. Ben inanıyorum ki sizler böyle tek yürek oldukça tüm bu girişimler her zaman sonuçsuz kalacaktır. Bu ülke bölünmeyecektir." diye konuştu.

Demokrasi nöbetine katılarak destek veren AK Parti 23. dönem Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt ise geçmişte halka çok zulüm yapıldığının altını çizerek, halkın bir daha kimseye zulüm yapılmasın izin vermemek için sokağa döküldüğünü ve tanklara karşı yürüdüğünü kaydetti. Halkın Reisin arkasında olduğunu anlatan Kurt, şöyle devam etti:

"Van'da, Hakkari'de, Ankara'da, Edirne'de insanlar ya Allah diyerek sokaklara çıktı. Tüm buna kalkışanlar bunu çok iyi görsün ve duysunlar. Bizi yıldırmaya çalıştılar. Darbe girişiminin olduğu akşam bize Reisimin kaçtığını söylediler. Sizde artık teslim olun dediler. Ama bir ses Allah'u ekber diyerek bayrağımızı yere bırakmayacağını söyledi. Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle tekbir getirerek bizi yıkmak isteyenleri inletti. Ben o gece eşimle ve çocuklarımla sokaklardaydım ve sokaklarda tankları kovaladık. Sabah 6'da Reisimize gittik ve direndik. Halk göğsünü siper etti ve siz halkın içinden geçemezsiniz dedi. Dünya bugün yeni bir tarihe şahitlik ediyor. Allah bu canımızı almadan bu bayrak düşmeyecek."

Bitlis
Bitlis'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine 22 gündür meydanları terk etmeyen yüzlerce vatandaş, AK Parti Bitlis İl Başkanlığı önünde ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak, darbe girişimini protesto etti.

Tekbirler getirerek, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme", "FETÖ'ye idam" sloganlarının atıldığı nöbette, birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin okunduğu demokrasi nöbetinde vatandaşlar, darbe girişimini lanetledi.

Yorumlar