Van Müftüsü Nimetullah Arvas, terör saldırılarını kınadı

'Bunun adı vahşet başka bir şey söyleyemiyorum'

Google Haberlere Abone ol
Van Müftüsü Nimetullah Arvas, terör saldırılarını kınadı
Van'da, terör örgütü PKK mensuplarınca Kurban Bayramı'nın ilk günü gerçekleştirilen ve 46'sı sivil, 50 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin tepkiler sürüyor.

Van Müftüsü Nimetullah Arvas, vatandaşların ibadetle, güzel ahlakla, alış verişle, bayrama en iyi şekilde hazırlandığını belirterek, bayramda yapılan ibadetle de manevi bir ortamın oluştuğunu, böyle bir ortamda ise hain terör saldırısının gerçekleştirildiğini ifade etti.

"Hiçbir ahlaki sistemde yeri yok"

Bayram günü vatandaşların bayram namazlarına katıldığını, hutbeyi ve vaazları dinlediğini aktaran Arvas, saat 11.00 civarında herkes ibadetle meşgulken, kurbanlarını keserken, bin 400 yıl önce kutsal kılınan mübarek bir günde patlamanın yaşandığını kaydetti.

"İnsanların canı, malı ve kutsalının hedef alındığı bu saldırının hiç bir ahlaki sistemde yeri olmadığı gibi hiç bir insani duygu da kabul edemez. Bu saldırı dinen haram olduğu gibi insani, vicdani ve ahlaki yönden de kabul edilecek gibi değil." diyen Müftü Arvas, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halbuki bu gibi günler sevginin, saygının, merhametin, şefkatin, doruklara çıktığı günlerdir. Biz sürekli 'İyiliğe anahtar olalım, kötülüğe kilit olalım' diyoruz. Hepimiz bir gemideyiz. Geminin herhangi bir yerinin delinmesi demek geminin su alması demektir. Bu bir felakettdeir. Bu bayram gününde bayramın dinen kutsiyetine inanmayan çevrelerin dahi zaman zaman ateşkes uygulayarak, uyduğu bir günde böyle bir hadisenin olması düşündürücüdür. Biz tüm halkımıza geçmiş olsun diliyoruz. Kentimizdeki bu manevi havanın bu şekilde bozulmasına vesile olanları tasvip etmiyoruz ve lanetliyoruz. Herkesi de kutsalına sahip çıkmasına çağırıyoruz."

"Bunun adı vahşet"

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölge Yönetim Başkanı Cevdet Özgökçe de olay günü saldırı noktasına geldiklerinde acı manzarayla karşılaştıklarını anlattı.

Saldırı sonrasında hastaneye giderek, yaralıları ziyaret ettiklerini ve çok vahim bir durumla karşılaştıklarını vurgulayan Özgökçe, şöyle konuştu:

"Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. İlimiz ve bölgemizin bu tip saldırılarla anılması çok kötü. Suçsuz ve günahsız insanlar zarar görüyor. Bunun adı vahşet. Başka bir şey söyleyemiyorum. Bu yapılanların ne dinde ne de imanda yeri yok. Şiddetle kınıyoruz. Suriye'deki savaşta bile bayram nedeniyle ateşkes imzalandı. Ülkemiz ve ilimiz üzerinde oynanan oyunlar var. İnşallah halkımız bu oyunları bozacaktır."

Yorumlar