Van, Hakkari ve Bitlis'te demokrasi nöbeti devam ediyor

Van, Hakkari ve Bitlis'te FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Van, Hakkari ve Bitlis'te demokrasi nöbeti devam ediyor
Van, Hakkari ve Bitlis'te vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminden bu yana başlattıkları "demokrasi nöbeti"ni yoğun katılımla sürdürüyor.

Van'da Beşyol Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle darbe girişimini protesto etti.

Vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme", "FETÖ'ye idam" sloganları atıp darbecileri lanetleyerek, ülkenin birlik ve beraberliği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "bitti" demeyinceye kadar alanları terk etmeyeceklerini belirtti

Meydanda toplananlara seslenen AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, ilk günden bu yana alanları terk etmeyenlerin, tarihte altın harflerle anılacağını, gelecek nesillere övgüyle anlatılacaklarını söyledi.

Yarın demokrasi nöbetlerinin sonuncusunu gerçekleştireceklerini, bu nedenle herkesin komşusu, akrabası ailesiyle alanda toplanmasını isteyen Soğanda, şöyle konuştu:

"İnşallah tutacağımız son nöbetle demokrasi şölenimizi taçlandıracağız. Ancak Reis nöbete devam derse biz ilk günkü gibi alanlarda olacağız. Son nöbeti yoğun katılımlı bir mitingle tamamlayacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını alanda canlı olarak takip edeceğiz.
Eğer sizler ilk gün alanlarda olmasaydınız, şu anda biz bu demokrasi şenliğini göremeyecektik.
Sizler alanları doldurmasaydınız belki Reisimiz şehit ya da cezaevinde olacaktı. Ancak sizlerin dirayeti karşısında dünya ülkeleri bile dize geldi. İlk günlerde darbe karşısında sessiz kalan ülkeler, İstanbul'daki mitingin ardından Türkiye'nin yanında olduklarını söylemeye başladılar. İşte halkın gücü budur. Hepinizden Allah razı olsun."

Bitlis/Hakkari

Bitlis'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, AK Parti İl Başkanlığı önündeki demokrasi nöbetlerine devam ediyor.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine meydanları terk etmeyen vatandaşlar, tekbirler getirerek, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme", "FETÖ'ye idam" sloganları attı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin okunduğu demokrasi nöbetinde vatandaşlar, darbe girişimini lanetledi.

Adilcevaz ilçesinde de FETÖ'nün darbe girişiminin bertaraf edilmesi nedeniyle "şükür kurbanları" kesildi. Belediye Başkanı Necati Gürsoy, 15 Temmuz'da ülkenin uçurumun kenarından döndüğünü belirterek, bir daha ülkenin böyle felaketler yaşamaması için kurban kestiklerini söyledi.

Kurban etlerini yarın gerçekleştirilecek son nöbette vatandaşlara ikram edeceklerini anlatan Gürsoy, bugüne kadar alanları terk etmeyen vatandaşlara teşekkür etti.

Hakkari'de de akşam saatlerinde valilik önünde bir araya gelen vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti. Aileleriyle darbe nöbetine katılan çocuklar da ellerindeki Türk bayraklarıyla alanı renklendirdi.

Yorumlar