Van depreminde vefat eden gazeteci Yılmaz’ın hayatı belgesel oldu

Van depreminde vefat eden DHA Van Muhabiri Sebahattih Yılmaz’ın hayat hikayesinin anlatıldığı, ”Bir gazetecinin sessiz çığlığı” isimli belgeselin galası Atatürk Üniversitesi (AÜ) Mavi Salon’da gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Van depreminde vefat eden gazeteci Yılmaz’ın hayatı belgesel oldu

Van depreminde vefat eden DHA Van Muhabiri Sebahattih Yılmaz’ın hayat hikayesinin anlatıldığı, ”Bir gazetecinin sessiz çığlığı” isimli belgeselin galası Atatürk Üniversitesi (AÜ) Mavi Salon’da gerçekleştirildi. A.Ü İletişim Fakültesi 3 sınıf öğrencilerinden Mehmet Yılmaz’ın basın şehidi Sebahattin Yılmaz’ın hayatını belgesel yaptı.

A.Ü Mavi Salonu’nda belgesel gala gösterimi gerçekleştirildi. Gala’nın açılış konuşmasını yapan Rektör Hikmet Koçak, haberciliğin zor ve sorumluluk gerektiren bir meslek olduğunu ifade etti. Rektör Koçak, basının kamuoyuna doğru, hızlı ve objektif bilgi aktarmasının mesleki etik gereği olduğunu ifade etti. Rektör, haberciliğin kul ve insan hakkına bakan yönünün bulunduğunu da vurgu yaparak, ”Yapılan her haber insan ve kul hakkına giriyor. Haberciler ürettikleri haberden dünyada ve ahirette mesuldur bunu meslekteki yeni arkadaşlar unutmamalı.” dedi.

DHA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Eşmen ise 23 Ekim 2011 Van depreminde ölen Sebahattin Yılmaz’ın meslekte başarılı ve sevilen birisi olduğunu ifade etti. Eşmen, Yılmaz’ın gerçeğin peşinde her zaman olduğunu kaydetti. Van depreminde Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz’ın ölmesiyle kurum olarak büyük bir yıkım yaşadıklarına işaret eden Eşmen, ”2011’de kıyametli iki arkadaşımızın vefatını yaşadık. Onsuz iki yıldır yaralıyız. Nur içinde yatsın.” ifadesini kullandı.

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Başkanı Feridun Fazıl Özsoy da görevi başında vefat eden Sebahattin Yılmaz’ı rahmetle andıklarını söyledi. Özsoy, ileri demokrasi için basına önemli görevler düştüğünü kaydetti. Özsoy, basının kamunun vicdanı olduğuna vurgu yaparak, ”Basın demokrasilerin vazgeçilmezidir. Çalışan gazetecilerin sosyo- ekonomik problemi çözülmeli. Basında tekelleşme olmasın.” diye konuştu.

Palandöken Gazetesi Haber Müdürü Cem Bakırcı da Sebahattin Yılmaz ile uzun yıllar birlikte çalıştıklarını belirtti. Bakırcı, A.Ü Rektörü Prof. Dr. Koçak’a, Yılmaz’ın isminin yaşatılması için iletişim fakültesindeki bir dersliğe isminin verilmesi teklifinde bulundu.

İHA Bölge Müdürü Ayhan Türkez ise belgesel çekim süracini anlattı. İletişim fakültesi dekanlığına belgesel çekimlerinden dolayı teşekkür etti.

İletişim fakültesi öğretim görevlilerinden Jale Hülya Alcan da basın sektörüne kaliteli eleman yetiştirmek için çalıştıklarını ifade etti. Alcan, danışmanlığını yaptığı belgeselde basın mensuplarının zor ve çileli yaşamını yansıtmanın yanı sıra deprem gerçeğine de dikkat çekmek olduğunu anlattı.

Cihan Haber Ajansı Bölge Müdürü ve Zaman Gazetesi Erzurum Yayın Temsilcisi Ersin Demirci ise basın mensuplarının değerinin öldükten sonra değil, ölmeden anlaşılmasının gerektiğini ifade etti. Demirci, iletişimin önemli olduğuna işaret ederek, ”İletişim insanla başlar. Doğru haber yapın. Duyduğunuz haberi doğrulatmadan kaleme almayın. Sebahattin Yılmaz’ı tanımadım. Ama bu kubbede hoş bir sada bırakmış.” ifadelerini kullandı.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz da gazetecilik mesleğinin heyecanla yürütülen bir meslek olduğunu ifade etti. Yavuz, belgeselde emeği geçenlere teşekkür ederek,”Fakülte olarak belgeselden gururlandık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Galaya Sebahattin Yılmaz’ın eşi Gönül Yılmaz, yakınları ile çok sayıda davetli katıldı. CİHAN

Yorumlar