Van'da 'demokrasi nöbeti'

Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti" sürüyor. Beşyol Meydanı'nda toplanan...

Google Haberlere Abone ol
Van'da 'demokrasi nöbeti'
Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Beşyol Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Darbeye karşı omuz omuza", "Her şey vatan için", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "İdam istiyoruz", "Türk, Kürt burada, FETÖ nerede?" şeklinde slogan attı.

Sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile kurum amirlerinin de katılımıyla gerçekleştirilen "demokrasi nöbeti"nde vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulunarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Alanda darbeyi protesto eden vatandaşların, 15 Temmuz'dan bu yana yaşadıklarını "Tarihe Not Düş" adlı anı defterine yazdı.

AK Parti İl Başkanı Zahir Soğan da darbe gecesinden bu yana vatandaşların demokrasi nöbetini tutmaya devam ettiğini belirterek, tüm Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete sahip çıkarak hayırlı bir iş yaptığını dile getirdi.

Van'daki demokrasi nöbetleriyle özdeşleşen meydandaki "Okçular Tepesi"nin tarihte saygıyla anılacağını vurgulayan Soğanda, şunları söyledi:

"Okçular Tepesi'ni ölümsüzleştirmek için heykelini yaptıracağız. Oradaki gençlerimizin ellerindeki bayraklarıyla Van'ın uçan balıklarını, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın resmini bütünleştirerek, Beşyol Meydanı'na heykelini dikeceğiz. Anadolu Ajansı muhabirlerinin okçular tepesinde çektiği fotoğraf, yine Anadolu Ajansı'nın hazırladığı kitapta kapak resmi olmuştur. Bize bu süreç boyunda destek veren, yanımızda yer alan bütün basın mensuplarına teşekkür ederiz" diye konuştu.

Meydandaki vatandaşlar ise bu memleketin, vatan topraklarının kolay kazanılmadığını, kolay kaybedilmesine de asla izin vermeyeceklerini belirterek, sonuna kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin yanında yer alacaklarını söyledi.
van

Yorumlar