Valiyim dedi milletvekili aday adayını dolandırdı

Kendisini telefonda Çankırı Valisi olarak tanıtan kişinin tuzağına düşen milletvekili aday adayı, 12 bin 500 TL dolandırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Valiyim dedi milletvekili aday adayını dolandırdı

Alınan bilgiye göre, milletvekili aday adayı E.Y’yi (47) telefonla arayan bir şahıs, kendisinin valilikten aradığını anlatım ederek, telefonu vali olduğunu izah eden ikinci bir şahsa bağladı. Kendisini Çankırı Valisi şekilde tanıtan kişi, Çankırı’da yaşayan engelliler için 20 tane akülü otomobil aldıklarını lakin 12 bin 500 lira açıkları kaldığını anlattı. "Bu parayı sizden istek ediyoruz" diyen düzmece Vali, Çankırı’da milletvekili aday adayı E.Y’ye bir adisyon numarası verdi. E.Y. kendisine verilen adisyon numarasına parayı havale etti. Daha sonra dolandırıldığını ayrım eden E.Y. hali emniyet yetkililere iletti.

VALİDEN AÇIKLAMA GELDİ

Olayla ilgili tahkikat başlatılırken, Vali Vahdettin Özcan, konuya ait yazılı bir izahat yaptı. Özcan, izahatsında şunları kaydetti:

"Valiliğimize intikal eden bilgilerden, kimi insanların iş adamları ve hayırsever insanlarımızı Vali, vali yardımcılarımız hesabına arayarak muhtaç vaziyette olan yurttaşlarımız için katkı talebinde bulundukları anlaşılmıştır. Böyle bir durumla karşılaşıldığında herhangi bir mağduriyetin oluşmaması için bu bireylere onur edilmemesi, lüzumlu hukuki işlemler için Valiliğimizle iletişime geçilmesi hususunda gereğini rica ederim."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar