Valiye hakaret ettikleri iddiasıyla 2 kişi hakkında 4 yıl hapis isteniyor

Atatürk'ün ölümünün 75.yıl dönümü nedeniyle Atatürk Parkı'nda düzenlenen 10 Kasım töreninde Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a 'hakaret' edip 'tehditte' bulundukları iddia edilen iki zanlı hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
Valiye hakaret ettikleri iddiasıyla 2 kişi hakkında 4 yıl hapis isteniyor

Atatürk'ün ölümünün 75.yıl dönümü nedeniyle Atatürk Parkı'nda düzenlenen 10 Kasım töreninde Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a 'hakaret' edip 'tehditte' bulundukları iddia edilen iki zanlı hakkındaki soruşturma tamamlandı. Vali Coş kensine hakaret ettiklerini ileri sürdüğü şahıslardan birine yönelik 'o gavatı getirin' demişti.

Cumhuriyet Savcısı, M.O.K. (23) ve S.Z. (21) hakkında 4'er yıl hapis cezası istemiyle Sulh Ceza Mahkemesi’nde açtı. Vali Coş’un şikâyetçi olması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gerginlik sırasında polis tarafından çekilen görüntüler incelendi. Hazırlanan iddianameye göre, Atatürk Anıtı önündeki anma töreni sırasında kalabalık grup içerisinden 'Vali istifa' sloganları atıldı. Bu sırada M. O. K. " Bunlar İskilipli Atıf… gibi asılacaklar; bunlar, sizi tarihe gömeceğiz... Şeyh Sait gibi yıkılacaksınız, Şeyh Sait gibi asılacaksınız." şeklinde konuştuğu iddia edildi. Diğer zanlı S.Z.'nin de "...adamı kovuyorlar başımıza … vali yaptılar, başımıza" diye bağırdığı öne sürüldü. İddianamenin sonunda savcı, "Şüphelilerin alınan beyanlarında suçlamayı kabul ettikleri, eylemin kül halinde Adana Valisine yönelik olduğu, hakaret ve tehdit suçunu oluşturduğunun değerlendirildiği, bu şekilde şüphelilerin üzerlerine atılı suçu işledikleri anlaşılmıştır." ifadelerine yer verdi. İki zanlı önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Vali Coş, 10 Kasım Atatürk'ü anma programı sonrası şahsına dönük protesto ve hakaretler sırasında otomobilinden inip, korumalarına ve polislere eliyle bir kişiyi işaret edip, "O gavatı getirin" demişti. Tartışmalara neden olan bu sözlere ilişkin Coş, önce 'kavas dedim' demiş, ardından 'gavat' dediğini kabul etmişti.
CİHAN

Yorumlar