Valinin katklılarıyla üniversite kütüphanesine 500 kitap kazandırıldı

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun katkılarıyla Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hukuk Fakültesi Kütüphanesi'ne kazandırılan 500 adet kitabın teslimi yapıldı. AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsü yerleşkesinde gerçekleştirilen...

Google Haberlere Abone ol
Valinin katklılarıyla üniversite kütüphanesine 500 kitap kazandırıldı

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun katkılarıyla Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hukuk Fakültesi Kütüphanesi'ne kazandırılan 500 adet kitabın teslimi yapıldı.

AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsü yerleşkesinde gerçekleştirilen törene Vali İrfan Balkanlıoğlu yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, hayırsever iş adamı Adnan Demirel, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şafak Balı ve Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri katıldı.

Törende konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, kendisinin de hukuk fakültesi mezunu olduğunu, bu fakültelerin ne kadar önemli olduğunu iyi bildiğini söyledi. Balkanlıoğlu, "Hem bina hem de öğrenci önemlidir. Binaları yetersiz, derme çatma, yetersiz imkanlarla yetişen öğrencilerin hayatında yetersiz olmasını da beraberinde getirecektir. Fiziki açıdan mükemmel, donanımlı fakültelerdeki öğrencilerinde özgüvenleri artacaktır.” dedi. Balkanlıoğlu, kütüphaneye bağış yapılması konusunda öncülük eden iş adamlarına teşekkür etti.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak da üniversite kütüphanesinin çok önemli bir noktaya geldiğini söyledi. Solak, internet aracılığıyla dünya kütüphanelerine sistem üzerinden abone olmak suretiyle neredeyse ulaşılamayacak hiçbir kitap ve eser kalmadığını kaydetti. Solak, “Öğrenci tezlerine kadar, yani çalışmak ve bir şeyler üretmek isteyen öğrenciye, araştırmacıya, öğretim elemanına istedikleri bütün kaynaklar bizim üniversitemizde var. Öğrencilere okul hayatlarında önemli katkılar sağlayacak eserlerin, kaynakların böyle güzel bir kütüphanede bulunması da son derece önemlidir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak tarafında katkılarından dolayı Vali İrfan Balkanlıoğlu ile iş adamı Adnan Demirel’e plaket verildi. Tören sonrasında katılımcılar kütüphaneyi inceledi.

CİHAN

Yorumlar