Valilikten öğrenciler için gürültü önlemi

Kayseri Valiliği, hafta sonu başlayacak ve 21 – 22 Haziran tarihlerinde tamamlanacak Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonuna ilişkin, öğrencilerin rahat ve huzurlu bir ortamda sınava girebilmeleri amacıyla gürültüye neden olacak konular...

Google Haberlere Abone ol
Valilikten öğrenciler için gürültü önlemi

Kayseri Valiliği, hafta sonu başlayacak ve 21 – 22 Haziran tarihlerinde tamamlanacak Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonuna ilişkin, öğrencilerin rahat ve huzurlu bir ortamda sınava girebilmeleri amacıyla gürültüye neden olacak konular başta olmak üzere ulaşım, güvenlik, konaklama ve nüfus cüzdanı gibi konularda bazı tedbirlerin alınması amacıyla genelge yayınladı.

Vali Orhan Düzgün, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği olan gençlerin uzun ve yorucu çalışmalarının değerlendirileceği LYS’nin kent merkezi ile Kocasinan, Melikgazi ve Talas ilçelerinde 14-15 Haziran 2014 ve 21-22 Haziran 2014 günlerinde yapılacağını belirterek, sınava gireceklere başarılar diledi. Eğitim hayatının dönümü niteliği taşıyan sınava ilişkin gençlerin heyecanını paylaştıklarını ve onların sınavlarını her türlü olumsuzluktan uzak rahat ve huzurlu ortamda tamamlayabilmeleri amacıyla bazı tedbirler aldıklarını belirten Vali Düzgün, bu tedbirler arasında gürültü hassasiyeti başta olmak üzere ulaşım, güvenlik ve konaklama konuları ile nüfus müdürlüklerinin açık tutulmasına ilişkin kararlar aldıklarını ifade etti.

Vali Düzgün, ilgili kurumlara gönderdiği ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden üstün hizmet ve sorumluluk anlayışı içerisinde yerine getirilmesini istediği genelgede alınacak tedbirleri şöyle sıraladı: Şehirde yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavının (LYS) sakin, güvenli bir ortamda geçmesi ve gençlerimizin hedefledikleri sonuçları almaları amaçlanmaktadır. Bunun için sınavın yapılacağı tarihten bir önceki gün batımından itibaren sınavın sonuçlanmasına kadar olan süre içerisinde; her türlü resmi ve özel törenler vesilesiyle dışarıya yayın yapılması, düğün, asker uğurlanmasında gürültü yapılması yasaklandı. Yine sınav sürecinde otoların siren ve klakson çalmaları, okul çevrelerine pazar yeri kurulması, bina hafriyat ve yıkımları ile seyyar satıcı gürültüleri ve benzeri adayların motivasyonunu bozacak her türlü gürültünün yapılması Kayseri İli mülki sınırları içerisinde yasaklandı.

Büyükşehir Belediye Başkanlığınca sınav merkezlerine gidecek güzergâhlarda, toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla yeterli sayıda resmi ve özel halk otobüsleri görevlendirilmesi önceden planlanmış olacak. Kolluk birimlerince sınavın yapılacağı tarihlerde, sınavın yapılacağı tüm okullar ile çevrelerinde sınav evraklarının sevk ve güzergahlarında, muhafaza edileceği binalarda gerekli emniyet, koruma, trafik düzeni ve güvenliği tedbirleri önceden planlanacak aksatılmadan uygulanacak.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yurt, konaklama ve sağlık tedbirleri önceden planlanacak. Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) katılacak olan öğrencilerden sınav heyecan ve telaşı içerisinde kimlik cüzdanını kaybedenler ile unutan öğrencilerin mağdur olmamaları için 14-15 Haziran 2014 ve 21-22 Haziran 2014 tarihlerinde 08.00-11.00 arası Kocasinan, Melikgazi, ile Talas İlçe Nüfus Müdürlükleri hizmet vermek üzere açık tutulacak.

CİHAN

Yorumlar