Validen öğrencilere iki yabancı dil öğrenme tavsiyesi

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kilim Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileriyle hem bilgi ve deneyimlerini paylaştı, hem de öğrencilerin soruları üzerine bazı tavsiyelerde bulundu. Kitap okumalarını isteyen Vali Düzgün, öğrencilerin en az iki yabancı...

Google Haberlere Abone ol
Validen öğrencilere iki yabancı dil öğrenme tavsiyesi

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kilim Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileriyle hem bilgi ve deneyimlerini paylaştı, hem de öğrencilerin soruları üzerine bazı tavsiyelerde bulundu. Kitap okumalarını isteyen Vali Düzgün, öğrencilerin en az iki yabancı dil öğrenmeleri gerektiğini söyledi.

    İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Halil Uysal ve Okul Müdürü Mustafa Kışan’ın yanı sıra öğretmen ve öğrenciler tarafından karşılanan Vali Düzgün, kısa sürede başarılarıyla ve etkinlikleriyle adını duyuran Sosyal Bilimler Lisesi’nde incelemelerde bulundu. Daha sonra öğrencilerle bir araya gelen Vali Düzgün, eğitim ve özel hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini anlattı.

    Öğrencilerin sorusu üzerine “Bende sizler gibi liseyi yatılı okudum” diyen ve bazı tavsiyelerde bulunan Vali Düzgün, eğitim ve öğretimin önemine işaret ederek ülkenin gelişiminde, geleceğinde ve yönetiminde söz sahibi olmak isteyenlerin daha çok çalışmaları gerektiğini söyledi. Öğrencilere, iyi bir meslek sahibi olmalarından çok, mesleğini iyi yapan bireyler olmaları gerektiğini anlatan Vali Düzgün, “Çalışma sevgisi, güçlükleri yenmekten doğar ve kuvvetlenir. Güçlüğü yenmenin manevi zevki eşsizdir. İnancınızla birlikte azminizin önünde güçlükler erir ve imkânsız görünen mümkün olur.” dedi.

    Vali Düzgün, öğrencilere çok kitap okumaları ile birlikte, en az bir olmak üzere iki yabancı dil öğrenmelerini tavsiye etti. Vali Düzgün’e konuşmasının ardından Öğrenci Meclisi Başkanı Mustafa Tüfekçi tarafından plaket takdim edildi. Vali Düzgün, programın sonunda yemek yediği öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. CİHAN

Yorumlar