Vali Zübeyir Kemelek’e hüzünlü uğurlama

Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’nde 15 gün önce karaciğer nakli yapılan Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, bu sabah vefat etti.

Google Haberlere Abone ol
Vali Zübeyir Kemelek’e hüzünlü uğurlama

Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’nde 15 gün önce karaciğer nakli yapılan Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, bu sabah vefat etti. Organ nakli sonrası yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Kemelek, sabaha karşı hayata gözlerini yumdu.

Vali Kemelek’in naaşı ambulans ile Malatya’dan Sivas’a getirildi. Ulucami’ye getirilen Vali Kemelek için burada cenaze namazı kılındı. Müftü Yardımcısı Mehmet Şahin’in kıldırdığı cenaze namazına Malatya Valisi Vasip Şahin, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Vali Vekili Ömer Kalaylı, Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve il protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Vekili Ömer Kalaylı’nın namaz sırasında gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

VALİLİK ÖNÜNDE TÖREN DÜZENLENDİ

Cenaze namazı sonrası, Vali Kemelek'in cenazesi araçla Ulucami’den alınarak tören için Sivas Valiliği önüne getirildi. Saygı duruşunun ardından özgeçmişi okundu, bu sırada valilik personelinin ve vatandaşların ağladığı gözlendi. Vali Vekili Ömer Kalaylı, yaptığı konuşmada, Vali Zübeyir Kemelek’in, sağlık sorunlarına rağmen tam bir görev, hizmet aşkı ile hiçbir ayrım yapmaksızın halkı ile bütünleştiğini belirterek, “Özverili, sabırlı, hoşgörülü tutumuyla devlet ve halk birlikteliğinin en güzel örneklerini ortaya koymuştur.” dedi.

Büyük bir kayıp vesilesiyle bir arada bulunulduğunu ifade eden Kalaylı, şöyle devam etti: "Kıymetli valimizi ebedi istirahatgâhına uğurluyoruz. Bir süre önce İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesi'nde karaciğer nakli yapılan valimiz Sayın Zübeyir Kemelek, tedavisinin sürdüğü hastanesinin organ nakli yoğun bakım ünitesinde Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Her ölüm büyük bir acıdır, büyük bir kayıptır ama bazı ölümlerde bazı vefatlarda acı, hüzün, ızdırap, onurla birlikte gelir ve her acıyı hissederken, yüreğimizde duyduğumuz derin sızıyla gönlümüzdeki büyük bir sevgi ile birleştiririz. Bunlar çok özel ölümlerdir, bunlar çok özel ayrılıklardır.”

“VEFATI SİVAS’TA DERİN ÜZÜNTÜYE SEBEP OLDU”

Kalaylı, 1 Ağustos 2012 Valiler Kararnamesi ile Sivas Valiliği'ne atanan, yaklaşık bir buçuk yıldır Sivas’ta görev yapan Kemelek’in; devlete, millete hizmet amacıyla var olduğu bilinciyle, yürüttüğü görevi süresince idare ile halk arasında samimi, açık, dürüst ve sağlam bir ilişki kurduğunu kaydetti. Kalaylı, şöyle devam etti:

“Şu hususu samimiyetle söyleyebilirim ki önemli sağlık sorunlarına rağmen tam bir görev hizmet aşkı ile hiçbir ayrım yapmaksızın halkı ile bütünleşmiş, sorunların çözümüne yönelik her zaman ortak paydalarla bir araya gelebilmiş, özverili, sabırlı, hoşgörülü tutumuyla devlet ve halk birlikteliğinin en güzel örneklerini ortaya koymuştur. Meslek hayatı süresince bildiğimiz ve Sivas Valiliği görevinde ise bizzat şahit olduğumuz alçak gönüllüğü, yoksul ve kimsesizlere yönelik hassasiyeti, insan ilişkilerindeki beyefendiliğiyle hem Sivas'ta kamu çalışanları üzerinde hem de halkımız üzerinde olumlu etkiler bırakmış ve onların gönlünde taht kurmuştur. Sayın valimizin vefatı, ilimizde ve biz mesai arkadaşları arasında derin üzüntü oluşturmuştur. Bu vesileyle kıymetli eşlerine, evlatlarına, akrabalarına, Sivasımıza ve ülkemize sabır, metanet ve başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun."

YARIN ÇORUM’DA TOPRAĞA VERİLECEK

Kur’an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından tören sona erdi. Vali Kemelek’in cenazesi, daha sonra cenaze aracıyla Çorum’a gönderildi. Vali Zübeyir Kemelek’in cenazesinin yarın öğle namazına müteakiben Çorum’un İskilip ilçesinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

5 AY ÖNCE BABASINI EBEDİYETE UĞURLADI

Evli ve 3 çocuk babası Vali Zübeyir Kemelek, yarın öğle namazı sonrası Çorum’un İskilip ilçesinde toprağa verilecek. Vali Kemelek’in, Çorum’un İskilip ilçesinde yaşayan babası Doğan Kemelek de 5 ay önce tedavi gördüğü hastanede vefat etmişti.

CİHAN

Yorumlar