Vali Yurdakul: Yatırımcı desteklemelerden habersiz

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, yatırımcıların ve vatandaşların birçoğunun Bakanlığın bölge için verdiği desteklerden habersiz olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Vali Yurdakul: Yatırımcı desteklemelerden habersiz

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, yatırımcıların ve vatandaşların birçoğunun Bakanlığın bölge için verdiği desteklerden habersiz olduğunu söyledi.

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı tanıtım toplantısında konuştu. Bitlis Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıda bakanlığın yatırımcıya verdiği destekler ve desteklerden yararlanma konuları ele alındı. Düzenlenen toplantıda konuşan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bakanlığın yatırımcıya verdiği desteklerin çoğunun yatırımcılar veya vatandaşlar tarafından bilinmediğine dikkat çekti. Toplantının yapılmasının asıl nedeninin bakanlığın yatırımcıya vermekte olduğu destekleri anlatmak ve yatırımcıları bu desteklemelerden faydalanmasını sağlamak olduğunu kaydeden Vali Yurdakul, yapılan toplantı ile yatırımcıların bu destelemelerden daha çok istifade edeceğini inandığını belirtti.

Gerek kırsal gerekse sanayi kalkınmasında bakanlığın bölgeye vermiş olduğu desteklemelerin olduğuna vurgu yapan Yurdakul, "Eğer bu tanıtım sonunda Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'ndan (DAKA) daha fazla destek alır ve sağlanan fon kaynaklarından, hibelerden, kredilerden faydalanırsanız, en çok biz mutlu olacağız. Bunları alamazsak mutsuz oluyoruz. Çünkü diğer iller bunu çok iyi kullanıyor. Mesela Van ve Siirt bunu çok iyi kullanıyor. Bu tatlı bir rekabet. Rekabetin olması talebi artırır. İnşallah gerek kırsal kalkınma ve gerekse diğer alanlarda girişimlerinizi bekliyoruz." diye konuştu.

Vali Yurdakul’un konuşmasından sonra İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, konuyla ilgili bir sunum yaptı. Yapılan sunum kapsamında bakanlığın bölgede yatırımcıya verdiği desteklemeler, desteklemelerin konusu ve başvuru şartları anlatıldı.


CİHAN

Yorumlar