Vali Yurdakul: Çocuklar geleceğimizdir

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, çocukların ülkenin ve toplumun geleceği olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Vali Yurdakul: Çocuklar geleceğimizdir

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, çocukların ülkenin ve toplumun geleceği olduğunu söyledi.

    Bitlis Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Bitlis Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Çocuk Haklarının Korunması Eğitim Semineri' sertifika töreninde konuşan Vali Veysel Yurdakul, semineri tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

    Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan Vali Yurdakul, Bitlis'te değişik toplum kesimlerine yönelik hizmetlerin devam ettiğini belirtti. Toplumun en önemli kesimi olan çocukların gelişmesi ve rehabilitasyonu hem de onların geleceğe daha iyi bir şekilde hazırlanması kapması için bir araya geldiklerini kaydeden Vali Yurdakul, “Gerçekten nitelikli olmak, farkındalık sahibi olmak bütün projelerde önemlidir. Ama burada daha çok önemlidir. Çünkü biz dünyanın en önemli varlığı, varlık sebebi insan olan ve insanın en güzel ve sempatik tarafı çocuklar için uğraşıyoruz. Bu hem zevkli hem de sorumluluk gerektiren bir husustur. Biz tarz olarak, projelerle kalkınma yolunda ilerliyoruz. Bu konuda ortak aklı kendisine ilke edinmiş bir vilayetiz.” dedi.

    Sertifika alan tüm arkadaşların kendi işlerinin yanında bir çocuk farkındalığı kazanmış olmalarının son derece mutlu edici bir olay olduğuna vurgu yapan Yurdakul, “Bu hizmeti yaparken inançla, sempati ile kendilerinin de bir çocuk olduklarını kendi çocuklarının da olduğunu gelen birinin bizim çocuklarımız olduğunu bilecekler. Bizim bu şehirde göreve başlarken bir sloganımız vardır. Bu şehirde yaşayan yaşlı hanımefendiler bizim annemiz, gençler bizim bacımız, erkeklerde bizim kardeşimizdir. Bizim bu kentte olan hukukumuz vali-hemşehri, vali-vatandaş hukuku değil vali-kardeşlik hukuku olduğunu söyledik. Böyle yapınca da bir enerji, bir üretim, bir hizmet ortaya çıktı. Bugün bu şehirdeki başarılar bunlardan kaynaklanıyor. 2 tane projemiz Türkiye birincisi seçildi. Salı günü bizleri Ankara'ya davet ettiler. İnşallah orada olacağız. Ben bütün arkadaşlara katılımlarından ve gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

    Konuşmaların ardından Vali Veysel Yurdakul, Vali Yardımcısı Serdar Aslantaş, Garnizon Komutanı Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Saadettin Akgüç, Milli Eğitim Müdürü Emin Korkmaz ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü M. Emin Çakan tarafından katılımcılara sertifikaları verildi. CİHAN

Yorumlar