Vali Yılmaz, üniversite yolu tartışmalarına son noktayı koydu

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, üniversite ile şehir arasında yapılan yol ile ilgili tartışmalar için “Makineler çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol
Vali Yılmaz, üniversite yolu tartışmalarına son noktayı koydu

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, üniversite ile şehir arasında yapılan yol ile ilgili tartışmalar için “Makineler çalışıyor. Bunu görmemek için kör olmak lazım.” dedi.

Vali Nurettin Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hibe desteği ile Burdur Belediyesi tarafından yapılan geri dönüşüm kafes ve kumbaraları eğitim kurumlarına dağıtım töreninde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Üniversitenin yeri ile ilgili tartışmalara değinen Vali Yılmaz, Burdur Mehmet Akif Üniversitesi'nin (MAKÜ) şehirle bağlantısını sağlayacak olan ve 2006’dan beri konuşulan yol hakkında hala 'Bir proje yapılsın, taraflarıyla görüşülsün ve uygulansın.' gibi tartışmaların devam ettiğini, konunun yanlış bilindiğini anlattı. Bahsi geçen projenin yapıldığını, uygulama seviyesinde olduğunu ve yakın bir zamanda biteceğini aktaran Vali Yılmaz, “Bu tartışmaların içerisinde yapılan çalışmaların görülmemesi üzücüdür. Şu anda MAKÜ ile şehir arasında yapılan yol çalışmaları Büğdüz Kavşağı’na kadar geldi. Dolgular ve yarmalar yapılıyor. Kavşağın sağ tarafına müze kurmak için çalışma başlatıldı. Sol tarafında da değerli bir işadamının projesi var.” diye konuştu.

Konuyla ilgili “bunu görmemek için kör olmak lazım” diyen Vali Yılmaz, projenin tamamlandığında duble yol olacağını ve bu sayede şehirle üniversitenin entegre edileceğini kaydetti. Yılmaz, “Proje, üniversite, kamu ve özel girişimi buluşturacak üçlü bir projedir. Projenin ana kaynağı yoldur. Yol da bu sene bitecek. Tartışmalar yersiz. Oradan geçerken bakın makineler çalışıyor. Bunu görmemek için kör olmak lazım.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar