Vali Yazıcı: Yozgat'ta 410 bin dekar tarım alanı doludan zarar gördü

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, ilde son günlerde etkili olan dolu yağışı nedeniyle 410 Bin dekar tarım alanının zarar gördüğünü söyledi. Vali Yazıcı, ilçelerde doludan zarar gören tarım alanlarını inceleyerek arazi sahibi çiftçilerden...

Google Haberlere Abone ol
Vali Yazıcı: Yozgat'ta 410 bin dekar tarım alanı doludan zarar gördü

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, ilde son günlerde etkili olan dolu yağışı nedeniyle 410 Bin dekar tarım alanının zarar gördüğünü söyledi. Vali Yazıcı, ilçelerde doludan zarar gören tarım alanlarını inceleyerek arazi sahibi çiftçilerden bilgi aldı.

Yazıcı, Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaeddin Özdemir ile Boğazlıyan ilçesine bağlı Sırçalı ve Yamaçlı beldeleri ile köylerini ziyaret doludan zarar gören arazide incelemelerde bulundu.

İnceleme sonrasında her iki beldede de vatandaşlarla bir araya gelen Vali Yazıcı, yapılan genel tespitlere göre Boğazlıyan'da 250 bin dekar, Sarıkaya'da 130 bin dekar, Çayıralan'da ise 30 bin dekar alanın doludan etkilendiğini kaydetti.

Vali Yazıcı, parsel bazında çalışmaların sürdüğünü, doludan zarar gören çiftçilerin ilk etapta Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası'na olan borçlarının erteleneceğini kaydetti.

Ekili alanlarda meydana gelen zararın herkesi üzdüğünü belirten Vali Yazıcı, "Özellikle arpa ve buğday ekili alanlarda hasarın çok daha fazla olduğu göze çarpıyor. Hasar tespitinin bir an önce tamamlanması için bölgeye ekip takviyesi yapılması için tarım müdürümüze talimat verdim. Hasar tespiti sonrasında hazırlanacak raporu ilgili bakanlığımıza sunacağız." dedi.

Boğazlıyan Kaymakamlığı’nı ziyaret ederek ilçede yürütülen çalışmalar hakkında Kaymakam Ahmet Dilsiz’den bilgiler alan Vali Yazıcı, dolu nedeniyle hasar gören alanların tespit çalışmalarının bir an önce tamamlanması konusunda titizlikle çalışılması talimatı verdi.

Yazıcı, daha sonra Yoğunhisar Köyünde de incelemelerde bulundu. Köyde yapılan ekmek fırınını da inceleyen Vali Yazıcı, köye yeni bir çeşme yapılması ve fırının eksikliklerinin tamamlanması için Kaymakam Dilsiz'e talimat verdi.

Boğazlıyan ilçesi ve beldelerinde yaptığı çalışma ziyaretlerinin ardından Çandır İlçesini ziyaret eden Yazıcı, Çandır Belediye Başkanı Mustafa Ertan Örgün’ü makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

CİHAN

Yorumlar