Vali Yazıcı ve Belediye Başkanı Arslan, tarihi lisedeki çalışmaları inceledi

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve Belediye Başkanı Kazım Arslan, Tarihi Yozgat Lisesi’nde yapılan çalışmaları inceledi.Vali Yazıcı, inceleme sonrası yaptığı açıklamada, Yozgat kent merkezinde insanların rahatça gezebileceği bir ortam...

Google Haberlere Abone ol
Vali Yazıcı ve Belediye Başkanı Arslan, tarihi lisedeki çalışmaları inceledi

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve Belediye Başkanı Kazım Arslan, Tarihi Yozgat Lisesi’nde yapılan çalışmaları inceledi.

Vali Yazıcı, inceleme sonrası yaptığı açıklamada, Yozgat kent merkezinde insanların rahatça gezebileceği bir ortam sağlamak istediklerini belirterek, şehirdeki sosyal hayatı hareketlendirmek istediklerini söyledi.

Lise Caddesindeki kamu binalar ve çarpık yapılaşmadan kaynaklanan daralmalar olduğunu ifade eden Yazıcı, “Bu caddemizi yeniden ele alıyoruz. Vali Konağı, Yozgat Lisesi, Celal Atik ve devamında Spor Vadisi’ne kadar devam eden caddemiz yeni bir görünüme kavuşacak. Kamudan kaynaklanan kilitlenmeyi ortadan kaldıracağız. Güzel bir çalışma sonrası Yozgat Lisesi ortaya çıkacak ve tarihine yakışır bir hale gelecek. Burada okuyan öğrencilerimiz de tarihi dokuyu hissederek okuyacaklar. Çocuklar Yozgat Lisesi’ne girebilmek ve burada okuyabilmek için yarışır hale gelecekler” dedi.

Belediye Başkanı Kazım Arslan ise Yozgat’ı daha yaşanılır bir şehir haline getirmek istediklerini belirterek, bu yönde çalışmaların sürdüğünü söyledi. Başkan Arslan, “İlimizde uzun yıllardır düzensiz bir yapılaşma oldu ve bu artık tahammül edilemez bir noktaya geldi. Bu dönemde bu daralmayı ortadan kaldıracak çalışmalar yapılması gerekiyor. Sayın Valimiz devlet olarak buna öncülük yapıyor. Bir takım gelişi güzel yapıların temizlenmesi gerektiği kanaatindeyim. Hem Lise Caddesinin hem de Lise Caddesinin etrafındaki sokak ve caddelerin yeniden düzenlenmesi gerektiği kanaatindeyiz. Yozgat Lisesindeki çalışmaların ve bazı geri çekmelerin tamamlanmasından sonra Lise Caddesinde çok güzel bir peyzaj çalışmamız olacak. Peyzaj ve aydınlatmaları ile Yozgat’a yakışır bir hale gelecek.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar