Vali Yazıcı, kaymakam adaylarına Hami-Yet Projesi'ni anlattı

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı’nda kaymakam adaylarına Yetim Destek Projesi Hami-Yet’i anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Vali Yazıcı, kaymakam adaylarına Hami-Yet Projesi'ni anlattı

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı’nda kaymakam adaylarına Yetim Destek Projesi Hami-Yet’i anlattı.
İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen 99. dönem Kaymakamlık Kursu Tecrübe Paylaşımı Programı’na davet edilen Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Haziran ayında kura çekerek asaleten göreve başlayacak 62 kaymakam adayına Hami-Yet Projesi’nin içeriği ve kapsamı hakkında bilgiler verdi.
Vali Yazıcı, kaymakam adaylarına, toplumda dezavantajlı gruplar olduğunu anımsatarak, bunlar arasında babasını kaybetmiş yetimler ve eşini kaybetmiş kadınların olduğunu kaydetti. Vali Yazıcı, “Aile reisinin hayatını kaybetmesi Yaradan'ın bir takdiri. Babanın ölümü ile çadırın direği kırılıyor, anne ve çocuklar kendilerini birden yoksunluk, hüzün ve hasret içinde buluyor. Hami-Yet Projesi de bu kitlenin problemlerini ortadan kaldırıyor” dedi.
Baba hasreti olan evlerde tek sorunun maddiyat olmadığını vurgulayan Yazıcı, “Maddiyat, sorunlar yumağı içerisinde 5-6’ncı sıraya ancak gelir. Amca ve dayı, babanın yerini asla dolduramıyor. Çoğu kez de dünya uğraşları arasında çocuklar anneler unutuluyor. Bu ailelerimiz, bütün sıkıntılarını içlerine atıyorlar. Gözler bir hami, koruyucu arar, şartsız, külfetsiz ve samimi bir şekilde. İşte tam bu anda Hami-Yet Projemiz, hem pratikten hem de bu zaruretten doğduğu için bütün ailelerimizi kuşatır.” diye konuştu.
Bu kesime sahip çıkmak için eğitim ve ekonomik desteğin yanı sıra psiko-sosyal destek verildiğini vurgulayan Vali Yazıcı,"Gözlerden uzak, anne ve çocukların izzetlerini muhafaza ederek, riyasız ve karşılıklı sevgi üzerine tahsis edilen bu projeyi uygulamaya başladığınızda en büyük faydayı kendinizin gördüğünü fark edeceksiniz. Çünkü yüreğinizin, duygularınızın harekete geçtiğini hissedeceksiniz.” diye konuştu.
İlçelerinde Hami-Yet projesini uyguladıklarını belirten Mardin Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, "Projeyi duyduğumda o kadar çok etkilendim ki ilçemde uygulamak için harekete geçtim. Vakit kaybetmeden ilçede bir proje ekibi oluşturduk. Projeye başlayınca çok güzel gelişmeler yaşandı. Evlere ziyarete gittiğimizde, günlerce beklenen misafirler gibi karşılandık. Hami-Yet annelerimiz ve çocukları adeta ‘bugüne kadar neredeydiniz’ der gibi ağırladı bizi. Ben bu projenin zamanla ülke geneline yayılacağına gönülden inanıyorum." şeklinde konuştu.
Sosyal yardımlar denilince toplumda sadece maddi yardımların anlaşıldığını anlatan Karataşoğlu, insanlara yalnızlıklarını unutturacak sosyal projelerden bir tanesinin de Hami-Yet olduğunu kaydetti.
Programın son bölümünde ise Vali Yazıcı, Kaymakam adaylarının sorularını cevapladı.
Programda ayrıca, farklı il ve ilçeler de uygulanan Hami-Yet Projesi’nin fotoğraf sergisi de kaymakam adayları tarafından gezildi.
CİHAN

Yorumlar