Vali Yazıcı, kandili yetim çocuklar ile kutladı

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Hami-Yet çocukları ile Vali Konağı’nda Mevlit Kandili programı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Vali Yazıcı, kandili yetim çocuklar ile kutladı

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Hami-Yet çocukları ile Vali Konağı’nda Mevlit Kandili programı düzenledi. Kandili tuttukları oruçla karşılayan yetim
çocuklar, Vali Abdulkadir Yazıcı ile birlikte iftar yaptı.

İftar sonrası etkinliğe Vali Konağında devam eden çocuklar, burada Peygamber Efendimizi anlatan şiiriler ve ilahiler söyledi. Programda duygulanan Vali Yazıcı, çocuklara yaptıkları anlamlı program için teşekkür etti.

Yazıcı, Peygamberimizin dünyaya teşriflerinin Mevlit Kandili ile kutlandığını belirterek, "Bu manevi günde sizleri burada görmek bizleri çok mutlu etti. Sizler bizim öz çocuklarımızsınız. Bu güzel ve anlamlı programı hazırladığınız için teşekkür ederim." dedi.

Hami-Yet çocuklarının manevi bir günü en iyi şekilde değerlendirdiğini söyleyen Yazıcı, "Bugün sizlerin oruç tutması, oruçlarını açtıktan sonra buraya gelmesi, böyle güzel bir programla Peygamberimizi anması bizleri çok mutlu etti. Bugün burada en ulvi, kutsi ve anlamlı günlerden birini yaşıyoruz. Bu konuda kendimi çok şanslı hissediyorum." diye konuştu.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) de yetim olduğunu hatırlatan Yazıcı, "Efendimiz, yetim çocuklara ayrı bir şefkati vardı. Onlara çok güzel davranır her türlü sorunlarıyla ilgilenirdi. Evinin kapıları yetim çocuklar için sonuna kadar açıktı. Kendisi de yetim olarak büyüdüğü için, yetimliğin ne kadar acı ve zor olduğunu biliyordu. Yetimlere olan merhametinden dolayı, devamlı olarak onları korur, haksızlığa uğradıkları zaman haklarını arardı. Sizler, Hami-Yet Projemiz ve valiliğimizin desteğiyle eminim ki eğitimlerinizi en iyi şekilde alarak güzel yerlere geleceksiniz. Bizim de en büyük gurur ve sevinç kaynağımız bu olacaktır.” dedi.
CİHAN

Yorumlar