Vali Yazıcı: Eğitimde istenilen başarıyı hep birlikte çalışarak elde edebiliriz

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, il eğitim başarı seviyesinin istenen noktada olmadığını belirterek, bunun elde edilmesi için valilik, milli eğitim, belediye, kaymakamlık, sivil toplum kuruluşlarının hep birlikte çalışması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Vali Yazıcı: Eğitimde istenilen başarıyı hep birlikte çalışarak elde edebiliriz

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, il eğitim başarı seviyesinin istenen noktada olmadığını belirterek, bunun elde edilmesi için valilik, milli eğitim, belediye, kaymakamlık, sivil toplum kuruluşlarının hep birlikte çalışması gerektiğini söyledi.

Yozgat eğitiminin temel sorunlarını belirlemek ve çözümleyerek eğitim kalitesinin artırılması amacıyla hazırlanan Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi (EKAP) Toplantısı, Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya; Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Taşdemir, PMYO Müdürü Fazlı Özcal, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, İl Mili Eğitim Müdürü Saim Kuş, Proje Koordinatörü Vali Yardımcısı Kemal Şahin, kaymakamlar, belediye başkanları, daire müdürleri ve ve öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, eğitimde başarının sağlanması için eğitimcilere büyük görevler düştüğünü söyledi. Kuş, "Her alanda olduğu gibi eğitimde de tüm bileşenlerin bir araya gelmesi ve çarkın sağlıklı dönmesine bağlıdır. Bizler bu birlikteliği bugün çok daha yakından hissediyoruz. Bir tarafta görevi sadece eğitim öğretim olan bir ekip. Diğer tarafta, eğitime her türlü desteği veren ve vermeye hazır olduğu mesajını hissettiren değerli katılımcılar. Bizler bu mesajı alıyoruz. Üzerimizdeki yükün ağırlığını ve sorumluluğunu biliyoruz. İl ve ilçe yöneticilerimizle, eğitim kadromuzla beraber arkamıza aldığımız bu rüzgarla, kaldığımız yerden çok daha hızlı bir şekilde mesai mefhumu gözetmeden yolumuza devam edeceğiz. Zira rızkımız bu kapıdadır, helal ettirmek zorundayız. Bu vesileyle bizlere her türlü desteği veren, başta sayın valimiz olmak üzere tüm protokol üyelerine, üniversitemize, sivil toplum kuruluşlarına, basınımıza, belediyelerimize, kısaca bize emanet edilen yavrularımızın geleceği için dua eden herkese teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

EKAP Proje Koordinatörü Vali Yardımcısı Kemal Şahin de Yozgat’ın eğitim seviyesinin istenen düzeyde olmadığını belirterek, Vali Yazıcı tarafından proje koordinatörü olarak görevlendirildiğini belirtti. Şahin, "Bizler de bu talimat üzerine Yozgat'ın Eğitim Kalitesini Artırma Projesi’ni hazırladık. Çalışmalarımızı, oluşturduğumuz komisyon marifeti ile yürüttük. Bu komisyon, öncelikle geçmiş yıllardaki verileri değerlendirerek ilimizin eğitim durumunu tespit etti. Bu tespitler üzerine biz ne kadar iyi proje hazırlarsak hazırlayalım, iyi uygulanmadıktan sonra başarıya ulaşamayacağımızı gördük. Bunun için projenin uygulayıcısı olan okullarımız ve özellikle öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle, velilerimizle toplantılar yaptık. Bu toplantılarda, katılımcıların öneri ve tespitlerini aldık. Bu bilgiler ışığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi ile projenin yazım aşamasına geçtik. Herbirinde pek çok düzeltmeler yaptığımız çok sayıda toplantılar düzenledik. Faaliyet alanlarımızı ise ana başlıklar halinde, tanıtım ve yaygınlaştırma faaliyetleri, okul aile ilişkileri ve aile eğitimine ilişkin çalışmalar, öğrenciye yönelik çalışmalar, okul çalışanlarına yönelik çalışmalar ve son olarak ders ve sınav başarısını artırma çalışmaları olarak sıralayabiliriz. Yozgat’ın eğitim durumunu etkileyen pek çok etken vardır. Bu etkenlerin hiçbirisi de birbirinden bağımsız değildir. Bu engelleri de ancak el birliği ile aşabileceğimizin farkındayız." diye konuştu.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ise eğitimin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, üniversitenin Yozgat’ın gelişmesine ekonomik ve sosyal anlamda önemli katkılar sağladığını söyledi.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı da eğitimde hedeflenen başarının yakalanması için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini ifade etti. Vali Yazıcı, şöyle konuştu: "Bize bundan aylar önce Yozgat ile ilgili bir takım veriler sunuldu. Bu veriler hepimizi üzdü. Çünkü bu verilerde görülen sonuç, sıralamamızın üst sıralarda olmadığını işaret ediyordu. Ortaya bir başarı konulursa sahip çıkanı çok olur. Ama ortaya bir başarısızlık çıkarsa hem bahanesi çok olur hem de o başarısızlığa sahip çıkan olmaz. Ortada bir vaka var ki Yozgat ilinde eğitim açısından hiç iyi durumda değiliz. Bu durumdan kurtulmak ve eğitim seviyemizi istenilen düzeye getirmek için valilik, belediye, kaymakamlık, özel idare ve milli eğitim başta olmak üzere hepimizin görevi. Ben bu konuda hepimize çok büyük görevler düştüğüne inanıyorum. İnşallah bu görevimizi de el birliği ile ifa edeceğiz."

Öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu ve toplumun geleceğinin şekillenmesinde öğretmenlere büyük görevler düştüğünü söyleyen Vali Yazıcı, "Tarihte Fatih’leri, Yavuz Sultan Selim’leri, Kanuni Sultan Süleyman'ları da yetiştiren öğretmenlerdi. Öğretmenlerin ellerinde madenler saflaştırılır. Altın ve gümüş gibi pırıl pırıl hale getirilir. Sizler aynı zamanda birer idarecisiniz. İdarecilik, aynı zamanda ateşten bir gömleği üzerine giyinmek demek. Peki, bu görevlerimizi yaparken bizleri kim sorgulayacak. Bu değerlendirmeyi kim nasıl yapacak. Değerli arkadaşlar, bu ateşten gömleği giyinmeye talip olan bu insanların sadece kendini ve ailesini düşünmek ve onları mutlu etmek için uğraşmakla geçemez. Elbette herkes ailesini düşünecek ve onların geleceğini hazırlamak için gayret gösterecek. Ama bütün hedefi bu olursa onun mahiyetindeki çocukları kim yetiştirecek. Ailemizin yanında, binlerce çocuğun bizden ilgi, alaka ve himmet beklediğini unutmamalıyız." diye ifade etti.

"ÇOCUKLAR İŞLENMEYİ BEKLEYEN MADEN GİBİDİR"

Çocukların, işlenmeyi bekleyen madenler gibi olduğunu, nasıl işlenirse o derece cevher olacağını kaydeden Vali Yazıcı, sözlerini şöyle tamamladı: "Hepimizin elinde yüzlerce, binlerce maden var. O madenin haritasını da kader sizin elinize vermiş. O çocuklardaki o cevheri ortaya çıkaramadığımız zaman, onları ebedi yokluğa terk eder ve yok olmalarına yol açarız. Değerli arkadaşlar, herkes kendi alanından sorumludur. Okul müdürlerimizin öncelikli görevi himayelerindeki öğretmenleri başarıya inandırmak, yönlendirmek, bu işe seferber etmek ve motive etmektir. Yani kısacası biz bu işe soyunduk ve üzerimize düşeni yapacağız. Sizlerin de bu noktadaki gayretlerini takdir edeceğiz. Devletimizin, ilimize eğitim yatırımları noktasında gayet cömert davrandığını düşünüyorum. Daha geçen sene ortaöğretime 66 milyonTL ödenek geldi. İlköğretime de geçen yıldan hariç 10-15 milyon TL para geldi. Daha bir iki hafta önce üniversitemizin kampüsünde 50 milyon liralık bir yatırımın temelini birlikte attık. Devletimiz, 7 milyon civarında eğitim görevlisini istihdam ediyor. Yani kısacası devletimiz, imkanlar dahilinde üzerine düşeni yapıyor. Bizler de bunu iyi düşünmeli ve üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmalıyız. Bu vesile ile bu projenin ilimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

Konuşmaların ardından, 2013 YGS’de Türkiye 12.'si olarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimine devam eden Ahmet Furkan Ertan’a çeşitli hediyeler verildi. Programda, protokol konuşmalarında salondaki bazı eğitimcilerin uyuması ise dikkat çekti.





CİHAN

Yorumlar