Vali Yardımcısı engellilerin sorununa dikkat çekmek için kolunu sardı

Tunceli’de 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında engellilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla futbol müsabakası düzenlendi. Engelliler ile kurum amirlerinin karma oynadığı müsabaka öncesi Vali Hakan Yusuf Güner, koltuk...

Google Haberlere Abone ol
Vali Yardımcısı engellilerin sorununa dikkat çekmek için kolunu sardı

Tunceli’de 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında engellilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla futbol müsabakası düzenlendi. Engelliler ile kurum amirlerinin karma oynadığı müsabaka öncesi Vali Hakan Yusuf Güner, koltuk değneğiyle penaltı atışı yaparken, Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz da engellere dikkat çekmek amacıyla koluna sargı bağladı.

Tunceli’de, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Bedensel Engelliler Derneği ve özel bir rehabilitasyon merkezi tarafından futbol müsabakası düzenlendi. Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen müsabakada engelliler ile kurum amirleri karma takımlar halinde oynadı. Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, turnuva öncesi koltuk değnekleriyle penaltı atışı yaptı.

Bedensel ve zihinsel engelliler ile Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Tarsuslu, Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Defterdar Ömer Faruk Önel, Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Hakan Ulaşoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Ekber Yurt’un katıldığı ve 3-3 berabere biten müsabaka sonunda her iki takımdaki engellilere kupa ve madalya verildi.

Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz, engellilerin yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla müsabaka boyunca kolu sargılı şekilde oynadı.

Düzenlenen müsabakaya ilişkin bir açıklama yapan Vali Hakan Yusuf Güner, “Şüphesiz ki burada yapmış olduğumuz maç aslında insanlara engelli olmanın engele yol açmadığını, engellerin zihinde olduğunu, zihindeki engellerin aşılması halinde hiçbir engelin engel oluşturmayacağı mesajını vermekti.” dedi.

Türkiye’deki özel sektör, yerel yönetimler ile mimar ve proje mühendislerine de seslenen Vali Güner, engellilerin engelleri hissetmeyecekleri projeler üretmelerini istedi. Müsabakayı, çok sayıda engellinin yanı sıra aileleri de izledi.

CİHAN

Yorumlar