Vali Tutulmaz Şirvan'da incelemelerde bulundu

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Şirvan ilçesini ziyaret ederek, Kaymakam İbrahim Özdel’den ilçe ve köylerde yapılan çalışmalar hakkında detaylı brifing aldı.İlçe ziyaretleri programı kapsamında Kurtalan ve Baykan ilçe ziyaretlerinin ardından...

Google Haberlere Abone ol
Vali Tutulmaz Şirvan'da incelemelerde bulundu

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Şirvan ilçesini ziyaret ederek, Kaymakam İbrahim Özdel’den ilçe ve köylerde yapılan çalışmalar hakkında detaylı brifing aldı.

İlçe ziyaretleri programı kapsamında Kurtalan ve Baykan ilçe ziyaretlerinin ardından bugün de Şirin Şirvan ilçesini ziyaret ettiğini belirten Vali Mustafa Tutulmaz, “Siirtli hemşehrilerimizin mutlu, müreffeh yaşam standardına kavuşması için, eğitimden sağlığa, kültür ve turizmden tarım ve hayvancılığa, ulaşımdan, KÖYDES, SODES, GAP, DİKA ve Kırsal Kalkınma Programları dâhil olmak üzere birçok alanda, devletimiz tarafından önemli kaynaklar aktarılmaktadır. Bu kaynakların etkin ve verimi kullanılması, yerinde denetlenmesi ve halkımıza hizmet olarak yansıması için çalışmalara ağırlık vereceğiz.” dedi.

Şirvan Belediye Başkanlığını ve Kültür Merkezini de ziyaret eden Vali Tutulmaz daha sonra, ilçede yapımları devam eden 16 derslikli Şirvan Anadolu Lisesi ile yine 16 derslikli Şirvan Anadolu Endüstri Meslek Lisesi inşaat alanlarında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Şirvan Kaymakamı İbrahim Özdel, Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapımı devam eden 16 derslikli Şirvan Anadolu Endüstri Meslek Lisesi’nin 2014 -2015 eğitim öğretim yılına yetiştirileceğini söyledi.

Bir ülkenin kalkınmışlığı, eğitime verdiği değerle ölçüldüğünü ifade eden Vali Tutulmaz, "Eğitim bizim için en önemli ve en öncelikli yatırımdır. İlimizde eğitime yönelik birçok proje ve yatırımlar gerçekleştirilmektedir. Yaz mevsimine girdiğimiz bu günlerde yatırımların hızlandırılması ve zamanında bitirilmesi için ilgili kuruluşlarla geniş katılımlı bir toplantı yapılacak." dedi.

İl genelinde yapımları devam eden tüm yatırımların sık sık denetlenerek, takip edilmesi gerektiğini de ifade eden Vali Tutulmaz amacının, tüm vatandaşları kucaklayarak, emniyet, huzur ve güven içinde, vatandaşların yaşadıkları yerlerde, hayat standartlarını yükseltmek olduğunu aktardı.

Tarım ve hayvancılık alanında, devletin desteklerinde de önemli ölçüde artışlar olduğunu belirten Vali Tutulmaz, kırsal kalkınma programları kapsamındaki hibe programlarından çiftçilerin mutlaka yararlanılması gerektiğini de sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar