Vali Tutulmaz Pervari'de halkla buluştu

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Pervari ilçesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu, halkla görüştü.Vali Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Emniyet Müdürvekili Tan Sağoğlu, İl Jandarma Komutanvekili Albay Fesih Kurt ve...

Google Haberlere Abone ol
Vali Tutulmaz Pervari'de halkla buluştu

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Pervari ilçesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu, halkla görüştü.

Vali Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Emniyet Müdürvekili Tan Sağoğlu, İl Jandarma Komutanvekili Albay Fesih Kurt ve İl Müftüsü Faruk Arvas ile birlikte sabahın erken saatlerinde Pervari ilçesini ziyaret ederek, Kaymakam Murat Kahraman’dan ilçede yürütülen çalışmalar hakkında brifing aldı. Daha sonra Pervari Belediye Başkanlığını da ziyaret eden Vali Tutulmaz, ilçedeki esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Pervari ilçe merkezinde meşhur Çınar altında vatandaşlarla bir araya gelen Vali Tutulmaz, vatandaşlarla sohbet ederek, talep ve sorunlarını dinledi. Vali Tutulmaz, burada vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, "Devletimizin sıcaklığını, hoşgörüsünü, adaletini, sizlere hissettirmek, sorun ve taleplerinizi yerinde görmek ve çözüme kavuşturmak için sizleri ziyaret ediyorum. Devletimizin sosyal kalkınma programları kapsamında gönderdiği kaynakların etkin, verimli kullanılması ve sizlere hizmet olarak dönmesi için daha çok çalışarak projeler üreteceğiz. Amacımız vatandaşımıza huzur ortamında, hayat standartlarını yükseltmektir." dedi.

GÜLEÇLER KÖYÜNDE 5 YILDIR SÜREN HUSUMET BARIŞLA SONUÇLANDI

Pervari Kaymakamlığı, Belediye Başkanı Tayyar Özcan ve Pervari’de kanaat önderi Hamdullah Özcan'ın girişimleri ile Güleçler köyünde 5 yıldan beri Akay ve Efe aileleri arasında devam eden husumet barış ile sonuçlandı.

29 Mart 2009 tarihinde Güleçler köyünde mahalli idareler seçimi sıralarında Akay ve Efe aileleri arasında çıkan kavgada Ahmet Akay ve Semra Efe isimli şahıslar ateşli silah ile ağır yaralanmış, olaya karıştıkları tespit edilen dört kişi tutuklanmıştı. 2009 tarihinden bu yana Akay ve Efe aileleri arasındaki husumet devam ediyor.

Köyde iki aile arasında yapılan barış törenine Vali Mustafa Tutulmaz, Siirt Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Pervari Kaymakamı Murat Kahraman, İl Emniyet Müdür vekili Tan Sağoğlu, İl Jandarma komutan vekili Albay Fesih Kurt, İl Müftüsü Faruk Arvas, Belediye Başkanı Tayyar Özcan, kanaat önderi Hamdullah Özcan ve civar köylerden yüzlerce vatandaş katıldı.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz burada yaptığı konuşmada "Bugün buraya güzel ve hayırlı bir amaçla geldik. Önceden yapılan çalışmalar sonucu, aralarında husumet bulunan ailelerimizin üstün gayret ve çabaları ve her iki tarafın konuya anlayışla bakmaları sonunda köyümüzde oluşan barış ortamını taçlandırmak üzere bir araya geldik. Şunu hepimiz iyi biliyoruz ki huzursuzluk ortamında yaşayanlar için, her yaşanan bir gün, bir ızdırap olmuştur. Ovaya gittiğinizde, bahçenize gittiğinizde, akşam dışarıya çıktığınızda hep bir korkuyla hareket etmişsinizdir. Çünkü neyle karşılaşacağınızı bilmiyorsunuz. Dolayısıyla burada bir komşuluk hukuku bir kardeşlik hukuku da zarar görmüş durumdaydı. Bu gün hepimiz bir araya gelerek bu komşuluk hukukunu, kardeşlik hukukunu bir şekilde aynı ortamda yaşamanın getirdiği sorumluluklarla beraber, inşallah burada hep beraber tesis edeceğiz. Ben ailelerimiz arasında barışın kalıcı olmasını temenni ediyorum. Aranıza nifak sokmak isteyenler olabilir. Bunlara asla itibar etmeyin. Çünkü bizim dinimiz, dargınlığı husumeti kabul etmez. Hukukumuz da kabul etmez, açıkçası bütün dinlerde bunu kabul etmez. Bu anlamlı sulhun ailelerimiz arasında kalıcı olmasını yüce Allah'tan temenni eder, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kanaat Önderi Hamdullah Özcan da şunları söyledi: "Yaklaşık bir yıldan beri devlet büyüklerimizin destekleri ile barış için çalışmalara başladık. Ailelerimiz büyük bir anlayış ve metanet sergilediler. Yaptığımız çalışmalar sağduyu ve sulhla sonuçlandı. Köyümüzde husumet, kin nefret asla bizlere yakışmaz. Allah rızası için affetmek, toplumun huzur ve sükunu için affetmek, çok hayırlı ve faziletlidir. İnsanları bağışlamayanı, Allah’u Teala da bağışlamaz. Barışın kalıcı olmasını Yüce Allah’tan diliyorum. Destek veren, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Daha sonra İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından dua okundu. Duaların okunması ve konuşmaların yapılmasının ardından, her iki aileye mensup kişiler birbirlerini kucaklayarak, aralarındaki husumeti barış ile sonuçlandırdılar. Taraflar, hep birlikte barış yemeğini yedi.

Vali Tutulmaz, barış yemeğinin ardından vatandaşlarla sohbet etti. CİHAN

Yorumlar