Vali Turhan: Süper Lig ilimize her alanda katkı sağlayacak

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesirspor'un pazar günü PTT 1. Lig şampiyonu İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile evinde oynacağı maçın çok önemli olduğunu belirterek, "Büyükşehire yakışır Balıkesirspor, Süper Lig'e çıktığında...

Google Haberlere Abone ol
Vali Turhan: Süper Lig ilimize her alanda katkı sağlayacak

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesirspor'un pazar günü PTT 1. Lig şampiyonu İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile evinde oynacağı maçın çok önemli olduğunu belirterek, "Büyükşehire yakışır Balıkesirspor, Süper Lig'e çıktığında çok daha güzel olacak. Şehrimizin ekonomisinden kültürüne, sanatından sporuna kadar her alanda katkı sağlayacaktır. Bu dört beş günlük süreçte herkesin elinden gelen moral desteği, maddi ve manevi desteği vermesini gönülden bekliyoruz." dedi.

Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu'nun 2014 Nisan ayı toplantısı, Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda, Vali Turhan başkanlığında yapıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, belediye başkanları, kaymakamlar, kurum ve bölge müdürleriyle yatırımcı kuruluşların birinci derecede sorumluları katıldı. Toplantıda birinci dönemin sonuçlarına bakılacağını belirten Turhan, il genelinde toplam 498 proje bulunduğunu, bunların tutarının 3 milyar 668 milyon lira olduğunu söyledi. Bir önceki yıl yapılan harcamaların 1 milyar 451 milyon lira olduğunu belirterek, "Bugün itibariyle harcanan rakam, 245 milyon 782 bin lira. Söz konusu 498 projenin 19'u tamamlanmış durumda. Devam eden proje sayısı 293, ihale aşamasında olan proje sayısı 69, başlanamayan proje sayısı ise 137 ancak fiziki gerçekleşme yüzde 59, nakdi gerçekleşme yüzde 24. Bu 498 projenin 147'si tarım sektöründe, bunlardan üç tanesi tamamlandı. Yaklaşık 1 milyar 258 milyon lira gibi bir proje tutarı var. Bunlardan sekiz proje madencilik, 16 proje imalat sektörü, 180 proje enerji sektörü, 44 proje ulaştırma sektörü, dokuz proje turizm sektörü, 54 proje eğitim sektörü, 11 proje sağlık sektöründe. Diğer kamu hizmetlerinde de toplam 29 projemiz var." şeklinde konuştu.

Başkan Uğur ise yaptığı kısa konuşmada, Balıkesir'in yerel seçimlerden sonra büyükşehir olduğunu hatırlattı. İlçe sayısının 20'ye ulaştığını ifade ederek, "Büyükşehir olarak, sıfırdan başlayarak yeni bir yapılanma içerisindeyiz. Bunların çalışmasını yapıyoruz. Büyükşehir olarak ilk meclis toplantımızı yaptık, inşallah ikincisini de 15 Mayıs tarihinde yapacağız. Çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah büyükşehirin Balıkesirimiz için faydalı olacağına inanıyorum. Başkanlarımızla birlikte Balıkesirimiz'i daha iyi günlere götürmeye gayret edeceğiz, çalışacağız." ifadelerini kullandı. Balıkesirspor'un pazar günü oynayacağı maçın çok önemli olduğuna da dikkat çeken Uğur, "İnşallah büyükşehirle birlikte Balıkesirsporumuz'u da Süper Lig'de göreceğimize benim inancım sonsuz. İnşallah Balıkesir bunu başaracak." dedi.

Toplantıda söz alan kurum müdürleri de 2014 yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi. CİHAN

Yorumlar