Vali Tuna: Samimiyetin olmadığı yerde din ve dindarlıktan bahsedilemez

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, samimiyetin inanç ve ibadetlerimizde olduğu kadar, insanlarla olan ilişkilerimizde de önemli ölçüde belirleyici olduğunu ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Vali Tuna: Samimiyetin olmadığı yerde din ve dindarlıktan bahsedilemez

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, samimiyetin inanç ve ibadetlerimizde olduğu kadar, insanlarla olan ilişkilerimizde de önemli ölçüde belirleyici olduğunu ifade etti. Samimiyetin olmadığı yerde dinden ve dindarlıktan bahsedilemeyeceğini belirten Tuna, Peygamber Efendimizin “Din samimi olmaktır” hadis-i şerifi bu gerçeği gayet veciz bir şekilde ortaya koymuştur.” dedi.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yazılı bir açıklama yayınladı. Peygamber Efendimizin (S.A.V) sözleri ve davranışları ile bizlere her zaman örnek olduğunu söyleyen Vali Tuna, “O, insanların en hayırlısı, en aydınlık düşüncelisi, Allah’ın son elçisi, hakikatin sadık emanetçisi, sözüne ve yaptığına herkesin güvendiği Muhammed-ül Emin’di. Sevgili Peygamberimiz birlikte yaşamanın vazgeçilmez unsurları olan barışı, hoşgörüyü, affı, merhameti, şefkati kuru bir iddia olmaktan çıkarıp yaşanılan bir gerçeğe dönüştürmüştür.” dedi.

Peygamber Efendimizin insanları güzel ahlak, doğruluk ve huzurla buluşturan İslam’ın değerler üstü mesajını bizlere ulaştırdığını ifade eden Tuna şunları söyledi: “Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) 1989 yılından beri her yıl kutlanan Kutlu Doğum’unun 2014 yılı teması, 'Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet' olarak belirlenmiştir. Konu, Hz. Peygamber’in ortaya koyduğu örneklik çerçevesinde ilimizde hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde ele alınacaktır. Bu hafta, Peygamber Efendimize olan sevgimizin pekiştirileceği, bu anlayış ve inançla birbirimize kardeşlik duygularımızın güç kazanacağı özel günleri barındırmaktadır.”

Dinin; insanın sadece yaratanı Allah ile arasındaki ilişkileri değil, hem diğer insanlarla, hem de âlem ile ilişkilerini düzenlemek üzere bizlere bildirilmiş gerçek ve sarsılmaz bir değer olduğunu anlatan Tuna, “Samimiyetin olmadığı yerde dinden ve dindarlıktan bahsedilemez. Peygamber Efendimizin 'Din samimi olmaktır' hadis-i şerifi bu gerçeği gayet veciz bir şekilde ortaya koymuştur.” diye konuştu.

Hayatımızın her alanında önemli bir yere sahip olan samimiyetin inanç ve ibadetlerimizde olduğu kadar, insanlarla olan ilişkilerimizde de önemli ölçüde belirleyici olduğuna dikkat çeken Vali Tuna konuşmasını şöyle tamamladı: “Bireylerin birbirine karşı samimi, içten ve gönülden davranması sağlıklı ve manevi bakımdan güçlü bir toplum oluşturmanın önemli bir unsurudur. Aile ve akraba ortamında, komşuluk ve arkadaşlık ilişkilerinde iş ve ticaret hayatında kısacası hayatın her alanında insanlara karşı samimi davranmak ahlaki bir erdemdir. Yunus Emre’nin hemşehrileri olarak, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in Kutlu Doğum’unu kutluyor; tüm insanlığın din ve samimiyet ekseninde sevgi, barış, mutluluk ve esenlik içinde yaşamasını diliyor, bütün vatandaşlarımıza sevgi ve saygılar sunuyorum.” CİHAN

Yorumlar