Vali Tuna: Milletlerin geleceği için tarih yazmak, yapmak kadar önemlidir

Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti ekinlikleri kapsamında Maziden Atiye Türk Dünyası Tarih Öğrencileri 3.

Google Haberlere Abone ol
Vali Tuna: Milletlerin geleceği için tarih yazmak, yapmak kadar önemlidir

Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti ekinlikleri kapsamında Maziden Atiye Türk Dünyası Tarih Öğrencileri 3. Ulusal Sempozyumu Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Sempozyuma Eskişehir Valisi Göngör Azim Tuna, bir çok akademisyen ve öğrenci katıldı.

Vali Tuna katıldığı programda milletlerin geleceği için tarih yazmak, tarih yapmak kadar önemli olduğunu söyledi. “Sosyal bilimlerin temelinde olan tarihin öğretimi bu bakımdan büyük önem arz etmektedir.” diyen Tuna, “Eminiz ki bu nezih sempozyum da tarih ve tarih öğretimi hakkında ufkumuzu genişletecek çok değerli çalışmalar paylaşılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Adını tarihe altın harflerle kazıyan mübarek bir ceddin geride bıraktığı şanlı mâziye sırtımızı dayayarak ondan güç ve moral aldığımızı belirten Vali Tuna, “Ancak aziz milletimizin derin hatıralarını dört duvar arasında kuru malumatlarla değil; yaşayarak, gezerek, görerek öğrenmelidir çocuklarımız. Bu gaye ile Türk Dünyası Kültür Gezileri Programı kapsamında Balkanlardan Özbekistan’a uzanan geniş topraklara gönderdiğimiz yaklaşık 8 bin katılımcının büyük çoğunluğunu lise öğrencilerinden seçtik. İstedik ki çocuklarımız, dünya küresinde doğudan batıya, kuzeyden güneye geniş bir hayat coğrafyasına sahip aziz milletimizin tarihini, kültürünü yaşayarak, gezerek, görerek öğrensinler.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar