Vali Tuna: Geleceğin Ali Kuşçularını yetiştirmek istiyoruz

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna,Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları'nın her yıl artan bir sevgi ile bilim dünyasına yeni mucitler kazandıracağını söyledi. Vali Tuna, "Bu tarz projelerle geleceğin Ali Kuşçularını, Farabilerini, İbn-i Sina'larını...

Google Haberlere Abone ol
Vali Tuna: Geleceğin Ali Kuşçularını yetiştirmek istiyoruz

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna,Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları'nın her yıl artan bir sevgi ile bilim dünyasına yeni mucitler kazandıracağını söyledi. Vali Tuna, "Bu tarz projelerle geleceğin Ali Kuşçularını, Farabilerini, İbn-i Sina'larını yetiştirmek istiyoruz.” dedi.

Eskişehir, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında 17 ülkeden 100 okulun katılımıyla Türk Dünyası Bilim Olimpiyatlarına ev sahipliği yapıyor. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Spor Salonu’nda yapılan törende yüzlerce öğrenci projelerini sergiliyor. Yarışma sonucunda farklı dallarda 12 ödül verilecek ve bu ödüller yaklaşık 30 bin TL tutarında olacak.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Vali Güngör Azim Tuna, Eskişehir’in Türk dünyasında kültürel etkileşimin merkezi konumunda olduğunu belirtti. Tuna, "Eskişehir bütün Türk dünyasında tanınan, bilinen ve sevilen bir sevgi şehridir. Ve bu sevgi şehrinde en doğudan en batıdan gelen kardeşlerimiz, ortak kültür hazinemizi şehrimizde daha da zenginleştirmişlerdir. Bu zenginliğimizden beslenerek kültürel etkileşimi bir adım ileriye götürerek Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı proje yarışmasını hayata geçirdik.” diye konuştu.

Projenin hedef kitlesini, Türk Dünyasından İlköğretim Okulu 4. ve 8. sınıflarda okuyan öğrencilerin oluşturduğunu ifade eden Vali Tuna,

"Biz geleceğin Ali Kuşçularını, Farabilerini, İbn-i Sina'larını yetiştirmek istiyoruz. Geçmişte bilime yön verdiğimiz gibi, gelecekte de aynı misyonu taşıyan nesiller istiyoruz. Bu proje kapsamında, “Buluş” ve “Tasarım” temalı her iki kategoride 17 ülkeden toplam 1000 proje başvurmuş ve 100 tanesi finale kalmıştır. Yarışmaya olan bu ilgi, geleceğe yönelik ümidimizi artırmıştır." şeklinde konuştu.

"Bu projeyle çocuklarımız bilimsel bir platformda birbirini tanıyacak, arkadaş olacaklar, hatta geleceğe uzanan bir dostluk bağı geliştireceklerdir." diyen Tuna şunları kaydetti: "Aynı zamanda çocuklarımızın yaratıcı düşünmeleri ile içlerindeki cevherlerini açığa çıkarmak istiyoruz. Türk Dünyasındaki Bilim ve Teknoloji alanında gelişmelere katkı sağlayan bu proje ile Türk Dünyasında Küçük Mucitlerin sayısının artırılması ve bu sayede Türk Dünyasında patent sayısının artırılması hedeflenmektedir."

Etkinlik, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Spor Salonu'nda 7 Haziran 2014 Cumartesi günü yapılacak ödül töreni ile sona erecek.

CİHAN

Yorumlar