'Vali tekbirlerle makama oturdu' haberi çarpıtma çıktı

Sakarya Valisi Balkanlıoğlu'nun makamına cemaat üyeleri tarafından ve tekbirlerle görevine başladığı yönündeki haberlerin asılsız olduğu ortaya çıktı. Görüntüleri yayınlanan haberlerin 15 Temmuz'un yıl dönümü vesilesiyle vatandaşların bir yıl önce yaşananları canlandırmak için yaptığı bir mizansen çıktı.

Google Haberlere Abone ol
'Vali tekbirlerle makama oturdu' haberi çarpıtma çıktı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu'na yönelik haberlerin tamamen çarpıtma olduğu ortaya çıktı. Balkanlıoğlu'nun göreve başlarken cemaat mensuplarının eşliğinde ve tekbirlerle makamına çıktığı yönünde bazı internet sitelerinde yer alan görüntülü haberin bilinçli bir şekilde çarpıtıldığı anlaşıldı. Görüntülerin aslında 15 Temmuz'un yıldönümü kutlamalarından bir parça olduğu ortaya çıktı. Haberlerde, Vali Balkanlıoğlu'nun yeni görev yerine cemaat üyeleri tarafından karşılandığı, kendisinin de cemaat üyesi olduğu ve makamına tekbirler eşliğinde çıkarıldığı belirtiliyordu. Oysa yaşananların hepsi 15 Temmuz'un yıldönümü gecesinde vatandaşların tertiplediği bir mizansen çıktı. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Vali Balkanlıoğlu ise şunları söyledi: 15 Temmuz’un, Sakarya için farklı bir anlamı var. Çünkü eşkıyalar, o gün tanklarla Valiliğe saldırmışlar ve halkın kararlı tutumuyla püskürtülmüşler. Olaylarda yaralanan gaziler var. 15 Temmuz günü Sakarya’da düzenlenen büyük anma törenlerin ardından o gaziler, sabaha karşı saat 03.00’te Valilik önünde toplanmışlar. Bana da haber verdiler, “Sizi de aramızda görmek istiyoruz” diye... Ben de gittim. Valilik makamına çıkarken “Ya Allah Bismillah Allahu ekber” diye slogan attılar. Susturmayı uygun bulmadım. Çünkü bu insanlar, 15 Temmuz’da böyle diyerek direnmişler. Makama geçtik. Kendilerine teşekkür ettim ve dağıldık.
Sakarya Valisi ne diyor

Vali Balkanlıoğlu, ayrıca sarıklı bazı kişilere plaket verilirken çekilen fotoğraf karesi için de 'cemaat mensuplarını ağırladı' şeklinde atılan haberlere de açıklık getirdi. Vali Balkanlıoğlu o fotoğraf karesi için ise şunları söyledi: Bir de yayınlanan fotoğraf karesi var. O fotoğrafta yer alan kişi Derik’te bombalı saldırı sonucu şehit olan Kaymakamımız Muhammet Safitürk’ün babası Asım Safitürk... Kendisi bize iade-i ziyarette bulundu. Yanındakiler de beraberinde geldi. Şehidimizin babasına “Sen gel, yanındakiler içeri gelmesin” diyemezdim. Fotoğraf çektirmek istediler. Toplumun her kesiminden insanlarla fotoğraf çektirdiğim gibi bu insanlarla da çektirdim.

Yorumlar

zeki fitne boş durmuyor dikkat edelim fırsat vermiyelim